Баклажани з часниковим картопляним пюре

Баклажани з часниковим картопляним пюре, в духовці (МелітзаАнес ме скордалЛя сто фУрно) Немислимо прожити без баклажана в середземноморській кухні, і в Греції зокрема! Відоме джерело клітковини і вітамінів групи В, багатий солями кальцію, калію, фосфору і заліза, його тут смажать і варять, запікають і гасять, використовують для соусів і салатів. У стародавніх санскритських текстах Індії його називають овочем довголіття. І в наші дні Індія і Китай залишаються найбільшими виробниками баклажанів у світі. Середземномор "я дізналося про це завдяки арабським купцям, які привозили віврядок, який вони називали базинджаном, у Візантійську імперію. У візантійській і латинській вимова її стали називати melongena, звідки і італійська «melanzana» і грецька мелітзАна. І відтоді уявити без баклажана ні італійську, ні грецьку кухню просто не можна!

Інгредієнти для «Баклажани з часниковою картопляною пюре»:

  • Баклажан (Баклажани довгі) - 1 кг
  • Картопля - 1 кг
  • Часник (одна голівка) - 10 зуб.
  • Олія оливкова - 1,5 стак.
  • Борошно млинне - 1/2 стак.
  • Сіль (за смаком)

Час приготування: 60 хвилин

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4510.9 ккал

белкі57.2
р

жири285.5
р

вуглеводи927.3
р

100 г страви

     

ккал
168.9 ккал

белкі2.1
г

жири10.7
р

вуглеводи34.7
р

 

Рецепт «Баклажани з часниковою картопляною пюре»:

1. Порізати баклажани на довгі дольки середньо товщини, картоплю на великі шматки.

2. Відварити баклажани і картоплю в киплячій підсоленій воді, баклажани не до готовності, хвилин 5, а картоплю до м'якості щоб зробити пюре.

3. Процедити баклажани, вилити під склянку оливкової олії на противагу, покласти баклажани. Присипати борошном, залити олією.
Відправити в духовку при 180 градусах на 35 хвилин, поки не зарум'яняться.

4. Змішати картоплю з половиною або склянкою олії і потертою на дрібній терці часником, зробити не рідке густе пюре

5. Вийняти страву з духовки, розмазати пюре по поверхні, знову відправити в духовку на півгодини, до утворення легкої корочки.

6. ВСІ! Їсти можна як гаряче або залишити охолонути як закуску, холодне навіть смачніше. Прибрати неприємний запах часнику з рота можна, пожувавши лавровий лист або гілочку пряності гвоздики.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND