
Бісквітний маковий торт
Хочу начать вот такими словами. Ничего не делай второпях, ничего не бойся и ни на что не досадуй. Ми тільки починаємо, вони все ще здивуються! Еріх Марія Ремарк. Я звичайно не великий любитель макової випічки, але ось результат перевершив всі мої очікування і я була приємно здивована. Сьогодні хочу запропонувати вашій увазі дуже, дуже смачний, ніжний, просто казковий торт. Я вже двічі встигла його приготувати протягом тижня. Дуже простий у приготуванні, робиться швидко, з'їдається ще швидше, в даному рецепті використовувала чечевичне борошно, яке взагалі не відчувається в випічки і кремі. Всім раджу приготувати і порадувати себе і своїх рідних.
Інгредієнти для «Бісквітний маковий торт»:
Для бісквіта:
- Яйце куряче - 6 шт
- Цукор (Цукор демерару МІСТРАЛЬ) - 150 г
- Мак - 150 р
- Масло вершкове - 150 г
- Борошно пшеничне/Борошно () - 130 г
- Чечевиця (70гр.муки з чечевиці МІСТРАЛЬ) - 100 г
Для заварного англійського крему
- Жовток яєчний - 8 шт
- Цукор (Цукор демерару МІСТРАЛЬ) - 150 г
- Вершки (33% жирності) - 1 л
- Цедра апельсина - 1 шт
- Борошно пшеничне/Борошно (борошно з чечевиці МІСТРАЛЬ) - 1/2 ст. л.
Для ганаша:
- Вершки - 100 мл
- Шоколад молочний/Шоколад (60%) - 100 г
Час приготування: 3 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири706.4 |
вуглеводи575.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7 |
жири27.1 |
вуглеводи22 |
Рецепт «Бісквітний маковий торт»:
У цьому рецепті я використовувала, цукор і чечевицю Містраль
Для початку приготувати чечевичне борошно, для цього потрібно взяти 100гр. чечевиці і перемолоти.
Духовку розігріти до 170 градусів. Розділити яйця на жовтки і білки.
Вершкове масло розтопити і залишити остигати.
Жовтки збити з половиною цукру (75 г) до пишної білої маси 5хв, влити ванільних екстракт і перемішати.
В окремій чаші збити білки до стійких піків, всипати цукор (75 г) і підносити ще 3-5 хвилин.
У мисці змішати просіяне борошно і сухий мак.
До жовтків викласти білки і суху суміш борошна і маку.
Дуже акуратно, щоб не осіли білки, перемішувати лопаткою, поступово додаючи розтоплене вершкове масло. Повинна вийти дуже повітряна маса.
Застелити дно форми папером для випічки, викласти тісто і розрівняти.
Випікати 30-40 хвилин або до сухої лучинки. Готовий бісквіт залишити у формі на 10 хвилин.
Вийняти бісквіт з форми і повністю остудити.
Залишився бісквіт розрізати на 4-5 частин.
Приготувати заварний англійський крем.
Жовтки збити з цукром і додати підлогу столової ложки чечевичного борошна, до збільшення маси.
Вершки вилити в каструльку і додати цедру апельсина, довести МАЙЖЕ!!! до кипіння.
Влити в вершки жовтки, постійно перешкоджаючи.
Поставити на невеликий вогонь і варити ПОСТІЙНО ЗАВАДЯЧИ ауд! до легкого загустіння, приблизно 5-7 хвилин/( крем повинен бути консистенції рідкої сметани) Крем не потрібно остужати
. Гарячий крем потрібно приблизно розділити на ту кількість коржів, що у вас є. Збірку потрібно робити в тій же формі, в якій випікався бісквіт, форму потрібно викласти харчовою плівкою. Викласти на плівку у формі перший корж, вилити гарячий крем на корж, зверху відразу покласти наступний, вилити крем і т. д., верхній, останній корж полити кремом, і прикрити краями плівки.
Залишити торт при кімнатній температурі на 1 годину.
Далі прибрати торт у холодильник на 2 години він повністю не охолоне.
Приготувати ганаш.
Вилити вершки в каструльку, довести майже до кипіння, прибрати з вогню, і додати рубаний шоколад і залишити на 2-3 хвилини.
Перемішати вінчиком до однорідності. Дістати торт з форми (покласти зверху форми тарілку, відкрити плівку, що була зверху, і перевернути форму на тарілку) звільнити від плівки. Вилити ганаш на торт. ПРИКРАСИТИ за бажанням. ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ.
[
i