Каррі з пшона з грибами та кокосовим молоком
Ця страва урізноманітнює Ваше меню. Просто, швидко і ситно, мінімум витрат. Суміш спецій додасть нотку незвичайного пікантного смаку. Рецепт з журналу «Школа гастроному» за 2011 рік.
Інгредієнти для «Каррі з пшона з грибами та кокосовим молоком»:
- Перець болгарський (для прикраси) - 1 шт
- Сіль (за смаком)
- Перець червоний пекучий - 1 ч. л.
- Зіра (насіння) - 1 ч. л.
- Коріандр (насіння) - 1 ч. л.
- Куркума - 1 ч. л.
- Лайм - 0,5 шт
- Олія рослинна (для смаження) - 40
- Імбир (корінь) - 3 г
- Кокос - 1 шт
- Часник - 3 зуб.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Кукурудза (консервована) - 100 г
- Гриби - 100 г
- Пшено (шліфоване «» Містраль «») - 1 стак.
- Кінза - 0,5 пуч.
- Петрушка - 0,5 пуч.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 3
Рецепт «Каррі з пшона з грибами та кокосовим молоком»:
Пшоно марки «Містраль» промити в гарячій воді.
Обсмажити на олії протягом 3 хвилин у 1 ст. ложці олії.
Залити пшоно двома склянками води і варити 20 хвилин. Потім зняти з вогню і відставити.
Приготувати цибулю, часник, імбир, куркуму і насіння коріандру.
В маслі, що залишилася, обсмажити подрібнений імбир, порізаний дрібно часник і цибуля разом зі спеціями протягом 5 хвилин.
Все ретельно перемішати.
Приготувати кокос, половинку лайму, насіння зіри і гострий червоний перець.
Кокос помити, зробити отвір і витягти молоко.
До цибулі, часнику та інших приправів додати зіру, червоний перець.
Влити кокосове молоко, сік половинки лайму і ще готувати 5 хвилин.
Обсмажити гриби до готовності. Злити рідину з кукурудзи. Змішати їх разом посолити і обсмажити на сильному вогні протягом 2 хвилин.
Гриби і кукурудзу з'єднати з пшеном.
Подавати до столу, присипавши зеленню.
Страву прикрасити, як підкаже фантазія.