
Картопля з соєвим соусом «Раз і готово»
Кожна господиня на Новий Рік намагається приготувати безліч вишуканих салатів, закусок і обов'язково коронну гарячу м'ясну страву. А ось заморочуватися з гарніром, як правило, часу немає! Зазвичай зупиняються на картопляному пюре. Відносно швидко, смачно і не клопітно. Я пропоную ще один картопляний гарнір, який, по-перше, не вимагає особливих трудовитрат, а по-друге, виходить дуже смачним, ніжним і вишуканим. Заходьте і пригощайтеся!
Інгредієнти для «Картопля з соєвим соусом» Раз і готово «»:
- Картопля - 0,5 кг
- Соєвий соус - 4 ст. л.
- Олія рослинна - 100 г
- Часник - 5 зуб.
- Перець чорний (свіжомолотий; до смаку)
- Цибуля зелена (до смаку)
Час приготування: 30 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі10.3 |
жири100.5 |
вуглеводи43.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі3.6 |
жири34.7 |
вуглеводи15 |
Рецепт «Картопля з соєвим соусом» Раз і готово «»:
Для приготування цього гарніру потрібно зовсім небагато інгредієнтів і часу.
Картоплю чистимо, ріжемо, як каже мій чоловік, «кружлянами».
Картоплю заливаємо окропом (окріп створить на поверхні картоплі крохмальну «корочку», яка залишить весь смак всередині картоплі), доводимо до кипіння і, накривши кришкою, варим на повільному вогні 10 хвилин. НЕ СОЛИТИ! По-перше, в рецепті присутній соєвий соус, який солоний, а по-друге, сіль надає картоплі щільність. Тому якщо ми хочемо отримати розсипчасту картоплю, то її треба солити в кінці варіння. А ось картоплю в мундирі для салатів треба якраз варити в підсоленій воді, щоб картопля стала щільною і не розсипалася при нарізці.
Поки картопля вариться, перетираємо часник із сіллю.
До рослинної олії додаємо соєвий соус Kikkoman. Взагалі при купівлі соєвого соусу ніколи не потрібно економити. Дешеві сурогати містять купу хімії, а ось натуральний соєвий соус - надзвичайно корисний продукт. Користь соєвого соусу полягає у високому вмісті амінокислот. За ефективністю антиоксидантів, соєвий соус перевершує майже в 150 разів всі цитрусові фрукти, збагачені вітаміном С. Вживання натурального соєвого соусу сприяє поліпшенню циркуляції крові на 50%, уповільнює розвиток серцевих захворювань і профілактично діє на весь організм. Соєвий соус Kikkoman готується традиційним способом природного бродіння і якраз володіє всіма перерахованими вище корисними властивостями.
Туди ж додаємо часник і свіжомолотий чорний перець.
Все добре збиваємо виделкою до стану емульсії.
Тим часом картопля зварилася. Відкидаємо його на дуршлаг. Наша сім'я святкує Новий Рік вдома, і нас всього троє. Тому картоплі нам треба небагато. А для великої компанії «дозу» можна і збільшити. В принципі, в такому вигляді картоплю можна відставити до часу «Ч». Нічого з нею в такому вигляді не стане. А вже за хвилин 20 до подачі на стіл ми її запечемо в духовці.
Отже, коли настане година «Ч», розкладаємо картоплю на застелений пергаментом противень. Якщо у нас велика компашка і картоплі більше, то беремо два противня. В принципі на зазначену кількість соєвої заливки я готувала і 700 г картоплі, і він теж поміщався на один противір, тільки щільніше. Тобто на два противня близько 1,5 кг картоплі з подвійною «дозою» заливки цілком реально приготувати. Один противник запікаємо відразу, а другий ставимо в духовку тоді, коли перша страва з картоплею вже на столі. Поки сплачується перша страва - друга на підході.
Поливаємо картоплю емульсією з соєвого соусу, рослинної олії, часнику та перцю. І відправляємо в духовку при 180-200 градусах на 15-20 хвилин.
Поки картопля печеться, ріжемо дрібно зелену цибулю.
Витягуємо готову картоплю з духовки.
І викладаємо на страву, пересипаючи зеленою цибулею.
Тепер можна подавати на стіл! Успіх буде забезпечений, це я вам гарантую!
Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=5266