Картопляно-пшонова запіканка

Дуже проста в приготуванні, та й у самій виставі, страва, зі знайомих і доступних продуктів. Рецепт зберігається в моїй родині вже багато років, але досі із задоволенням готую цю запіканку, вона чудово підходить для сімейної вечері)))

Інгредієнти для «Картопляно-пшонна запіканка»:

  • Картопля - 1 кг
  • Пшено (вже готове) - 1,5 стак.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Масло вершкове - 30 г
  • Сметана - 200 г

Час приготування: 60 хвилин

Кількість порцій: 10

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2483.3 ккал

белкі71.3
р

жири89.8
р

вуглеводи344.9
р

Порції

     

ккал
248.3 ккал

белкі7.1
г

жири9
г

вуглеводи34.5
р

100 г страви

     

ккал
149.6 ккал

белкі4.3
р

жири5.4
р

вуглеводи20.8
р

 

Рецепт «Картопляно-пшонна запіканка»:

Відварюємо пшоно і картоплю до готовності, солимо до смаку.

Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до прозорості.

Картопля трохи остужаємо і пюруємо. Я роблю це за допомогою товкушки і не дуже ретельно, нам подобається, що б залишалися невеликі шматочки. Ви можете вдатися до будь-якого зручного способу - міксер, блендер, комбайн.
Додаємо розтоплене вершкове масло, смажену цибулю та яйця.

Так само відправляємо туди готове пшоно. Все дуже ретельно перемішуємо.

Викладаємо в форму. У мене алюмінієві, використовую 2, оскільки картопляної маси виходить багато (на велику компанію)))
Змащуємо зверху сметаною.
Відправляємо в духовку, розігріту до 200 *, хвилин на 25, до заруменювання.

Дістаємо, даємо трохи відпочити і подаємо до столу.

Сподіваюся, рецепт припаде вам до смаку)) Дякую за увагу

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND