
Картопляно-пшонова запіканка
Дуже проста в приготуванні, та й у самій виставі, страва, зі знайомих і доступних продуктів. Рецепт зберігається в моїй родині вже багато років, але досі із задоволенням готую цю запіканку, вона чудово підходить для сімейної вечері)))
Інгредієнти для «Картопляно-пшонна запіканка»:
- Картопля - 1 кг
- Пшено (вже готове) - 1,5 стак.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Яйце куряче - 3 шт
- Масло вершкове - 30 г
- Сметана - 200 г
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі71.3 |
жири89.8 |
вуглеводи344.9 |
Порції |
|||
ккал |
белкі7.1 |
жири9 |
вуглеводи34.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі4.3 |
жири5.4 |
вуглеводи20.8 |
Рецепт «Картопляно-пшонна запіканка»:
Відварюємо пшоно і картоплю до готовності, солимо до смаку.
Цибулю дрібно нарізаємо і обсмажуємо на олії до прозорості.
Картопля трохи остужаємо і пюруємо. Я роблю це за допомогою товкушки і не дуже ретельно, нам подобається, що б залишалися невеликі шматочки. Ви можете вдатися до будь-якого зручного способу - міксер, блендер, комбайн.
Додаємо розтоплене вершкове масло, смажену цибулю та яйця.
Так само відправляємо туди готове пшоно. Все дуже ретельно перемішуємо.
Викладаємо в форму. У мене алюмінієві, використовую 2, оскільки картопляної маси виходить багато (на велику компанію)))
Змащуємо зверху сметаною.
Відправляємо в духовку, розігріту до 200 *, хвилин на 25, до заруменювання.
Дістаємо, даємо трохи відпочити і подаємо до столу.
Сподіваюся, рецепт припаде вам до смаку)) Дякую за увагу