Кавово-шоколадний напій «Кава-шок»
Такий напій порадує як любителів кави, так і какао. Якщо подати гарячим, затишно зігріє, а якщо охолодити - вийде відмінний прохолодний варіант.
Інгредієнти для «Кавово-шоколадний напій» Кава-шок «»:
- Какао-порошок - 2 ст. л.
- Кава натуральна - 100 мл
- Молоко - 200 мл
- Цукор коричневий - 2 ст. л.
- Ванілін (тріска)
- Вершки - 2 ст. л.
Час приготування: 20 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі18.4 |
жири19 |
вуглеводи75.5 |
Порції |
|||
ккал |
белкі9.2 |
жири9.5 |
вуглеводи37.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.4 |
жири5.6 |
вуглеводи22.2 |
Рецепт «Кавово-шоколадний напій» Кава-шок «»:
Для приготування напою змішуємо какао і ванілін.
Додаємо коричневий цукор.
Додаємо до суміші молоко, воду. Добре перемішуємо. Ставимо на невеликий вогонь і доводимо до кипіння.
Окремо варіємо каву. Я це роблю за допомогою гейзерної кавоварки. Можна будь-яким іншим способом. Кава потрібна не дуже міцна. Вливаємо його до шоколадної суміші. Перемішуємо.
Трохи остужаємо, пробуємо, якщо потрібно, коригуємо.
Розливаємо по чашках, прикрашаємо ложкою вершків і корицею.
Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=5221