Кекси ніжні з чорникою

Швидкий і досить легкий рецепт кексів з чорницею. Тісто завдяки додаванню манної крупи виходить ніжною і повітряною. А чорниця надає аромат і ніжніший смак.

Інгредієнти для «Кекси ніжні з чорницею»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 75 г
  • Цукор тростинний (дрібний від Містраль) - 90 г
  • Крупа манна - 100 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
  • Кефір (нежирний) - 175 мл
  • Масло вершкове - 40 г
  • Ванілін - 1,5 г
  • Чорниця (свіжоморожена) - 100 г
  • Цукрова пудра (для посипання) - 2 ч. л.
  • Меліса (гілочка, для прикраси) - 1 шт

Час приготування: 45 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1541.3 ккал

белкі35.7
р

жири41.9
р

вуглеводи253.6
р

Порції

     

ккал
256.9 ккал


белкі6
г

жири7
г

вуглеводи42.3
г

100 г страви

     

ккал
233.5 ккал

белкі5.4
р

жири6.3
р

вуглеводи38.4
р


 

Рецепт «Кекси ніжні з чорницею»:

У миску всипати манну крупу, просіяне борошно, ванілін і розпушувач.

Додати тростинний цукор Містраль, перемішати.

Яйце збити в іншому посуді.

Вершкове масло розтопити.


З'єднати яйце, вершкове масло, кефір, перемішати.

З'єднати суху суміш з кефірно-яєчною масою.

Перемішати до однорідної консистенції.

Додати чорницю (не розморожуючи).

Швидко і акуратно перемішати.


Вилити тісто в силіконові формочки для кексів (у мене вийшов один великий і дві маленькі формочки).

Випікати в розігрітій до 200 градусів у духовці протягом 25-30 хвилин.

Дати кексам охолонути, перед подачею посипати цукровою пудрою, прикрасити гілочкою меліси.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND