Кекси ніжні з чорникою
Швидкий і досить легкий рецепт кексів з чорницею. Тісто завдяки додаванню манної крупи виходить ніжною і повітряною. А чорниця надає аромат і ніжніший смак.
Інгредієнти для «Кекси ніжні з чорницею»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 75 г
- Цукор тростинний (дрібний від Містраль) - 90 г
- Крупа манна - 100 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Розпушувач тесту - 1/2 ч. л.
- Кефір (нежирний) - 175 мл
- Масло вершкове - 40 г
- Ванілін - 1,5 г
- Чорниця (свіжоморожена) - 100 г
- Цукрова пудра (для посипання) - 2 ч. л.
- Меліса (гілочка, для прикраси) - 1 шт
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі35.7 |
жири41.9 |
вуглеводи253.6 |
Порції |
|||
ккал |
белкі6 |
жири7 |
вуглеводи42.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.4 |
жири6.3 |
вуглеводи38.4 |
Рецепт «Кекси ніжні з чорницею»:
У миску всипати манну крупу, просіяне борошно, ванілін і розпушувач.
Додати тростинний цукор Містраль, перемішати.
Яйце збити в іншому посуді.
Вершкове масло розтопити.
З'єднати яйце, вершкове масло, кефір, перемішати.
З'єднати суху суміш з кефірно-яєчною масою.
Перемішати до однорідної консистенції.
Додати чорницю (не розморожуючи).
Швидко і акуратно перемішати.
Вилити тісто в силіконові формочки для кексів (у мене вийшов один великий і дві маленькі формочки).
Випікати в розігрітій до 200 градусів у духовці протягом 25-30 хвилин.
Дати кексам охолонути, перед подачею посипати цукровою пудрою, прикрасити гілочкою меліси.