Ковбаса домашня «Експромт»

Швидко і смачно

Інгредієнти для «Ковбаса домашня» Експромт «»:

  • Фарш м'ясний (Говяжий «» домашній «» великомолотий і свинячий з магазину) - 2 кг
  • Фарш курячий (магазинний) - 1 кг
  • Сало (нарізав дрібним кубиком 5х5 мм) - 0.5 кг

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
8135 ккал


белкі225
г

жири555
г

вуглеводи1
г

100 г страви

     

ккал
232.4 ккал

белкі6.4
р

жири15.9
р


вуглеводи0
г

 

Рецепт «Ковбаса домашня» Експромт «»:

Кук-то купив упаковку натуральної ковбасної оболонки - і благополучно забув про неї... і тут вона попалася мені на очі - ТРЕБА ЗРОБАТЬГов'яжий

фарш був - докупив свинячий і кур
  Виклав все в таз, туди ж додав різане сало і став вимішувати, при вимішуванні влив грам 150 горілки і додавав мінеральної води - вимішував десь хвилин 15. Частково вийти досить рідко і липкоПотім

додав сіль (3,5 чайних ложки з гіркою) і свіжопереті в ступці спеції: перець чорний, червоний і чилі за чайною ложкою, коріандр цілий - 2 чайні ложки, гвоздичка - 3 шт, мускатний горіх - 0,5 чайної ложки, лаврушка - 4 листки, базилік, сушений часник - 1 столова ложка - і знову вимішувати. Знову додав трохи води.

Готовий фарш повинен відпочити - у мене простояв ніч у холодильнику під плівкою, за ніч достояно сильно загустелВранці

оболонку (кишки) - замочив у воді хвилин на 20-30, потім промив - натягнув на кран і пропустив воду через неї.

Ось тут і знадобилася лежача незатребуваною з покупки насадка для м'ясорубки - дуже зручно, але набивати ковбаски краще удвох - один управляється з м'ясорубкою, інший з наповненням оболонки...

Результат (частково) - на   З
дегустації:
відварив у мультиварці - закип'ятив у мульте воду зі спеціями - лавр і базилік - переключив на підігрів і поклав у воду ковбаски - дістав через 1 годину 20 хвилин (планував через годину, але відволікли) - після остигання дуже ароматні, ніжні, в міру гострі ковбаски. Навіть не вимагають додаткової обсмажки
в духовці - виставив середній нагрів, поклав їх на решітку, вниз поставив протвінь з водою - 45 хвилин, всередині прогрілися до 80 градусів (по термометру) - значить готові. Трохи «додав кольору» верхнім грилем - теж «ЗАЛІК»
- частину забрали діти для готування на грилі - ввечері розкажуть, але думаю, що теж буде непогано

був перший досвід у ковбасному виробництві

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND