Ковбаса домашня «Експромт»
Швидко і смачно
Інгредієнти для «Ковбаса домашня» Експромт «»:
- Фарш м'ясний (Говяжий «» домашній «» великомолотий і свинячий з магазину) - 2 кг
- Фарш курячий (магазинний) - 1 кг
- Сало (нарізав дрібним кубиком 5х5 мм) - 0.5 кг
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі225 |
жири555 |
вуглеводи1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6.4 |
жири15.9 |
вуглеводи0 |
Рецепт «Ковбаса домашня» Експромт «»:
Кук-то купив упаковку натуральної ковбасної оболонки - і благополучно забув про неї... і тут вона попалася мені на очі - ТРЕБА ЗРОБАТЬГов'яжий
фарш був - докупив свинячий і кур
Виклав все в таз, туди ж додав різане сало і став вимішувати, при вимішуванні влив грам 150 горілки і додавав мінеральної води - вимішував десь хвилин 15. Частково вийти досить рідко і липкоПотім
додав сіль (3,5 чайних ложки з гіркою) і свіжопереті в ступці спеції: перець чорний, червоний і чилі за чайною ложкою, коріандр цілий - 2 чайні ложки, гвоздичка - 3 шт, мускатний горіх - 0,5 чайної ложки, лаврушка - 4 листки, базилік, сушений часник - 1 столова ложка - і знову вимішувати. Знову додав трохи води.
Готовий фарш повинен відпочити - у мене простояв ніч у холодильнику під плівкою, за ніч достояно сильно загустелВранці
оболонку (кишки) - замочив у воді хвилин на 20-30, потім промив - натягнув на кран і пропустив воду через неї.
Ось тут і знадобилася лежача незатребуваною з покупки насадка для м'ясорубки - дуже зручно, але набивати ковбаски краще удвох - один управляється з м'ясорубкою, інший з наповненням оболонки...
Результат (частково) - на З
дегустації:
відварив у мультиварці - закип'ятив у мульте воду зі спеціями - лавр і базилік - переключив на підігрів і поклав у воду ковбаски - дістав через 1 годину 20 хвилин (планував через годину, але відволікли) - після остигання дуже ароматні, ніжні, в міру гострі ковбаски. Навіть не вимагають додаткової обсмажки
в духовці - виставив середній нагрів, поклав їх на решітку, вниз поставив протвінь з водою - 45 хвилин, всередині прогрілися до 80 градусів (по термометру) - значить готові. Трохи «додав кольору» верхнім грилем - теж «ЗАЛІК»
- частину забрали діти для готування на грилі - ввечері розкажуть, але думаю, що теж буде непогано
був перший досвід у ковбасному виробництві