
Крем-лайт для торта
Солодкий кондитерський крем вийшов в результаті експерименту, бажаючі можуть його продовжити. Колись одна з поварят виставила рецепт про майонез з масла і молока, я неодноразово робила домашній майонез за її рецептом, але одного разу, збиваючи молоко з маслом, я задумалася, і, замість, рідкої майонезної основи, у мене вийшли вершки на рослинній основі. Далі я вирішила знову поекспериментувати, перетворивши вершки на крем для торта або десерту.
Інгредієнти для «Крем-лайт для торта»:
- Олія рослинна - 200 г
- Молоко - 80-90 г
- Цукор - 0,5-0,7 стак.
- Ваніль (або інші кондитерські спеції до смаку)
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 3
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі2.2 |
жири200.2 |
вуглеводи3.9 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири66.7 |
вуглеводи1.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири71.5 |
вуглеводи1.4 |
Рецепт «Крем-лайт для торта»:
Ось необхідний мінімум продуктів.
Вливаємо у високу склянку або банку масло, доливаємо молоко.
Збиваємо зануреним блендером на максимальній потужності близько 2-3 хв.
В результаті виходить, як збиті до високих піків білки.
Додаємо цукор. На цю кількість я додавала 1 склянку цукру, але вийшло занадто солодко. Раджу зменшити кількість до 0,5 склянки. Збиваємо нашу масу з цукром, краще робити це блендером.
Замість цукру можна використовувати цукрову пудру. У готовий крем можна додавати ванілін, корицю, какао. А якщо додати трохи лимонної кислоти або соку лимона, цей крем стане альтернативою сметаному крему. Всі на ваш смак.