Куліч великодній з чорносливом і курагою
Куліч великодній з чорносливом і курагою. Рецепт від Саф-Момент.
Інгредієнти для «Куліч великодній з чорносливом і курагою»:
- Дріжджі (сухі «Саф-Момент») - 1 пакет.
- Борошно пшеничне/Борошно - 500 г
- Сіль - 1/2 ч.
- Цукор - 170 г
- Жовток яєчний - 4 шт
- Масло вершкове - 125 г
- Молоко - 180 г
- Цедра апельсина - 2 ст. л.
- Чорнослив (без кісточок) - 100 г
- Курага - 100 г
- Ром - 2 ст. л.
- Ванілін - 1/3 ч.
- Кориця (молитва) - 1/3 год.
- Шоколад темний (для оздоблення) - 100 г
- Горіхи волоські (для оздоблення) - 100 г
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі103.3 |
жири245.6 |
вуглеводи744.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6.5 |
жири15.5 |
вуглеводи47.1 |
Рецепт «Куліч великодній з чорносливом і курагою»:
Змішайте дріжджі «САФ-МОМЕНТ» з половиною норми борошна, додайте підігріте молоко, замісьте опару і дайте їй піднятися в теплому місці протягом 10 - 15 хв. Збийте
жовтки з цукром, додайте сіль, ром, ванілін, корицю (побажання).
З'єднайте рідкі компоненти з опарою, додайте залишене борошно, розмягнуте. Замісіть тісто і дайте піднятися в теплому місці в 1, 5 -2 рази
. Обіймайте тісто, додайте цедру, перемішайте. Покладіть порізані шматочки чорнослив і курагу. Замісьте тісто і дайте йому підійти 20 - 30 хв. Змажте
форму для паски маслом, заповніть її на 1/3 і дайте піднятися ще на 1/3 обсягу форми. Випікайте
50 -60 хвилин при 160 -180 ° С.Охлажденний
пасок полейте розігрітим шоколадом і прикрасьте горіхами.
На правах реклами