Куліч великодній з чорносливом і курагою

Куліч великодній з чорносливом і курагою. Рецепт від Саф-Момент.

Інгредієнти для «Куліч великодній з чорносливом і курагою»:

  • Дріжджі (сухі «Саф-Момент») - 1 пакет.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 500 г
  • Сіль - 1/2 ч.
  • Цукор - 170 г
  • Жовток яєчний - 4 шт
  • Масло вершкове - 125 г
  • Молоко - 180 г
  • Цедра апельсина - 2 ст. л.
  • Чорнослив (без кісточок) - 100 г
  • Курага - 100 г
  • Ром - 2 ст. л.
  • Ванілін - 1/3 ч.
  • Кориця (молитва) - 1/3 год.
  • Шоколад темний (для оздоблення) - 100 г
  • Горіхи волоські (для оздоблення) - 100 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
5251.5 ккал


белкі103.3
р

жири245.6
р

вуглеводи744.8
р

100 г страви

     

ккал
332.4 ккал

белкі6.5
р

жири15.5
р


вуглеводи47.1
г

 

Рецепт «Куліч великодній з чорносливом і курагою»:

Змішайте дріжджі «САФ-МОМЕНТ» з половиною норми борошна, додайте підігріте молоко, замісьте опару і дайте їй піднятися в теплому місці протягом 10 - 15 хв. Збийте
жовтки з цукром, додайте сіль, ром, ванілін, корицю (побажання).
З'єднайте рідкі компоненти з опарою, додайте залишене борошно, розмягнуте. Замісіть тісто і дайте піднятися в теплому місці в 1, 5 -2 рази
. Обіймайте тісто, додайте цедру, перемішайте. Покладіть порізані шматочки чорнослив і курагу. Замісьте тісто і дайте йому підійти 20 - 30 хв. Змажте
форму для паски маслом, заповніть її на 1/3 і дайте піднятися ще на 1/3 обсягу форми. Випікайте
50 -60 хвилин при 160 -180 ° С.Охлажденний
пасок полейте розігрітим шоколадом і прикрасьте горіхами.

На правах реклами

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND