Курячі ніжки в клярі з картоплею
Смачно і просто.
Інгредієнти для «Курячі ніжки в клярі з картоплею»:
- Гомілка куряча - 8 шт
- Сіль
- Перець чорний (мелений)
- Йогурт (без добавок) - 200 мл
- Петрушка
- Гірчиця (готова) - 1 ст. л.
- Лимон - 0,5 шт
- Часник - 3 зуб.
- Сухарі панувальні/Панування
- Масло вершкове - 90 г
- Олія рослинна
- Картопля
- Приправа (для картоплі)
- Майонез
- Сир твердий
Час приготування: 140 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири254.3 |
вуглеводи62.1 |
Порції |
|||
ккал |
белкі44 |
жири31.8 |
вуглеводи7.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі17.9 |
жири12.9 |
вуглеводи3.2 |
Рецепт «Курячі ніжки в клярі з картоплею»:
1) Беремо курячі ніжки, ретельно промиваємо і даємо висохнути, натерти сіллю, чорним молитовним перцем і залишаємо в прохолодному місці на 20 мін.2
) Петрушку тим часом дрібно режем.
3) У мисочці змішуємо йогурт, петрушку, гірчицю. Видавлюємо 3 зубчика часнику і сік половини лимона, ретельно перемішуємо і залишаємо в прохолодному місці на 20 хвилин4
) Потім кожну ніжку потрібно занурити в кляр з йогурту, а потім обваляти в панувальних сухарях.
5) Противень змастити рослинним маслом і викласти наші ніжки, на кожну покласти по шматочку вершкового масла.
Температура-180 градусів, час-50 хвилин.
Картопля:
1) Беремо сиру картоплю, відчищаємо, моємо, ріжемо гурткамі.2
) Противник змащуємо рослинним маслом і кладемо картоплю, солимо, відправляємо в духовку на 15 хвилин.3
) Тим часом робимо соус для картоплі: перемішуємо приправу для картоплі, майонез, натертий сир.4
) Минуло 15 хвилин... дістаємо картоплю, змащуємо соусом і назад у духовку.
Начебто так багато написано, але насправді то дуже смачно. Подати можна, трохи прикрасивши страву, наприклад помідорами, огірком і гілочкою петрушки.
ПрІяТнОГо АпПетІТа