Курячі ніжки в клярі з картоплею

Смачно і просто.

Інгредієнти для «Курячі ніжки в клярі з картоплею»:

  • Гомілка куряча - 8 шт
  • Сіль
  • Перець чорний (мелений)
  • Йогурт (без добавок) - 200 мл
  • Петрушка
  • Гірчиця (готова) - 1 ст. л.
  • Лимон - 0,5 шт
  • Часник - 3 зуб.
  • Сухарі панувальні/Панування
  • Масло вершкове - 90 г
  • Олія рослинна
  • Картопля
  • Приправа (для картоплі)
  • Майонез
  • Сир твердий

Час приготування: 140 хвилин


Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3945.2 ккал

белки
351.8 р

жири254.3
р

вуглеводи62.1
г

Порції

     

ккал
493.2 ккал


белкі44
г

жири31.8
р

вуглеводи7.8
р

100 г страви

     

ккал
200.3 ккал

белкі17.9
р

жири12.9
р

вуглеводи3.2
г


 

Рецепт «Курячі ніжки в клярі з картоплею»:

1) Беремо курячі ніжки, ретельно промиваємо і даємо висохнути, натерти сіллю, чорним молитовним перцем і залишаємо в прохолодному місці на 20 мін.2
) Петрушку тим часом дрібно режем.
3) У мисочці змішуємо йогурт, петрушку, гірчицю. Видавлюємо 3 зубчика часнику і сік половини лимона, ретельно перемішуємо і залишаємо в прохолодному місці на 20 хвилин4
) Потім кожну ніжку потрібно занурити в кляр з йогурту, а потім обваляти в панувальних сухарях.
5) Противень змастити рослинним маслом і викласти наші ніжки, на кожну покласти по шматочку вершкового масла.
Температура-180 градусів, час-50 хвилин.
Картопля:
1) Беремо сиру картоплю, відчищаємо, моємо, ріжемо гурткамі.2
) Противник змащуємо рослинним маслом і кладемо картоплю, солимо, відправляємо в духовку на 15 хвилин.3
) Тим часом робимо соус для картоплі: перемішуємо приправу для картоплі, майонез, натертий сир.4
) Минуло 15 хвилин... дістаємо картоплю, змащуємо соусом і назад у духовку.
Начебто так багато написано, але насправді то дуже смачно. Подати можна, трохи прикрасивши страву, наприклад помідорами, огірком і гілочкою петрушки.
ПрІяТнОГо АпПетІТа

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND