
Курячий плов з болгарським перцем
У мене вдома дуже люблять плов з куркою. Звичайно ж намагаюся знайти нові рецепти і приготувати. Цей рецепт я б назвала «Рис з куркою і болгарським перцем, приготовлений за технологією плова» або плов - фьюжн. Ситний, пікантний, з моїм улюбленим перцем. За мотивами рецепту зі "Смачного блогу! Тетяні спасибі за нього.
Інгредієнти для «Курячий плов з болгарським перцем»:
- Філе куряче - 500 г
- Рис - 1,25 стак.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква (середня) - 1 шт
- Перець болгарський - 1 шт
- Зіра - 0,75 ч.
- Перець червоний пекучий - 1/8 год.
- Паприка солодка - 1/2 год.
- Часник - 2 зуб.
- Олія рослинна - 2 ст. л.
- Сіль - до смаку
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі140.2 |
жири42.6 |
вуглеводи168.7 |
Порції |
|||
ккал |
белкі35.1 |
жири10.7 |
вуглеводи42.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі13.1 |
жири4 |
вуглеводи15.8 |
Рецепт «Курячий плов з болгарським перцем»:
Цибулю очистити і нарізати четвертинками кілець.
Очищену моркву натерти на тьорці.
Болгарський перець вимити, обсушити, видалити насіння і нарізати шматочками.
У сотейнику розігріти олію, викласти моркву, цибулю і смажити на сильному вогні завадячи 5 хвилин.
Куряче філе вимити, обсушити, нарізати шматочками.
Викласти в сотейник спеції, смажити 1 хвилину.
Додати куряче філе. Смажити до зміни кольору.
Додати очищений і крупно нарізаний часник. Всинати рис, розрівняти.
Влити акуратно воду на 1 палець вище рису. Довести до кипіння.
Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати до готовності рису. Вода повинна випаритися. Подавати гарячим.
При подачі можна посипати зеленню (у мене її не виявилося, цей крок я опустила) .
Приємного апетиту!
При приготуванні цього плова - фьюжн я використовувала суміш рису.
Якщо виключити з інгредієнтів курку, то вийде вегетаріанський плов з болгарським перцем.