Курячий плов з болгарським перцем

У мене вдома дуже люблять плов з куркою. Звичайно ж намагаюся знайти нові рецепти і приготувати. Цей рецепт я б назвала «Рис з куркою і болгарським перцем, приготовлений за технологією плова» або плов - фьюжн. Ситний, пікантний, з моїм улюбленим перцем. За мотивами рецепту зі "Смачного блогу! Тетяні спасибі за нього.

Інгредієнти для «Курячий плов з болгарським перцем»:

  • Філе куряче - 500 г
  • Рис - 1,25 стак.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Морква (середня) - 1 шт
  • Перець болгарський - 1 шт
  • Зіра - 0,75 ч.
  • Перець червоний пекучий - 1/8 год.
  • Паприка солодка - 1/2 год.
  • Часник - 2 зуб.
  • Олія рослинна - 2 ст. л.
  • Сіль - до смаку

Час приготування: 45 хвилин

Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1643.8 ккал

белкі140.2
р

жири42.6
р

вуглеводи168.7
р

Порції

     

ккал
411 ккал

белкі35.1
р

жири10.7
р

вуглеводи42.2
г

100 г страви

     

ккал
153.6 ккал

белкі13.1
р

жири4
г

вуглеводи15.8
р

 

Рецепт «Курячий плов з болгарським перцем»:

Цибулю очистити і нарізати четвертинками кілець.

Очищену моркву натерти на тьорці.

Болгарський перець вимити, обсушити, видалити насіння і нарізати шматочками.

У сотейнику розігріти олію, викласти моркву, цибулю і смажити на сильному вогні завадячи 5 хвилин.

Куряче філе вимити, обсушити, нарізати шматочками.
Викласти в сотейник спеції, смажити 1 хвилину.
Додати куряче філе. Смажити до зміни кольору.

Додати очищений і крупно нарізаний часник. Всинати рис, розрівняти.
Влити акуратно воду на 1 палець вище рису. Довести до кипіння.

Зменшити вогонь, накрити кришкою і готувати до готовності рису. Вода повинна випаритися. Подавати гарячим.

При подачі можна посипати зеленню (у мене її не виявилося, цей крок я опустила) .
Приємного апетиту!

При приготуванні цього плова - фьюжн я використовувала суміш рису.
Якщо виключити з інгредієнтів курку, то вийде вегетаріанський плов з болгарським перцем.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND