М'ясний хліб з гречаною кашею і чорним хлібом
Проста страва, що не вимагає великих витрат часу і особливих умінь
Інгредієнти для «М'ясний хліб з гречаною кашею і чорним хлібом»:
- Фарш індичий (можна будь-який м'ясний фарш) - 0.5 кг
- Хліб (краще чорний, але можна і білий) - 2 ломт.
- Каша (гречана (можна будь-яку круту кашу, наприклад, рисову або запарений геркулес) - 1 стак.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Яйце куряче - 2 шт
- Перець червоний пекучий (маленьких стручка, які багато вирощують на вікні (можна замінити половинкою болгарського перцю) - 4 шт
- Морква - 1 шт
- Сіль - до смаку
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 5
Рецепт «М'ясний хліб з гречаною кашею і чорним хлібом»:
Змішати 0,5-0,6 кг фаршу (в оригіналі індичого, але можна будь-який м'ясний фарш),
1-1,5 склянки вареної гречаної каші (можна використовувати залишки будь-якої крутої каші (я часто кладу рис) або запарений геркулес (гарненько віджати), або терту сиру картоплю, або картопляну пюре),
2 ломтика підсушеного і розмоченого у воді чорного хліба; додаючи геркулес, хліб можна не класти),
2 яйця,
дрібно нарізану цибулю (1 дуже велику головку або 2 середніх),
перець, сіль і спеції (мелений коріандр, запашний перець, базилік) за смаком.
Моркву можна потерти і додати у фарш, а можна (як на фотографії) нарізати картоплечисткою на тонкі смуги і переслоїти з фаршем.
Фарш може вийти рідкуватим - нічого страшного (якість фаршу на результат не впливає) .
Форму для запікання, сковороду або лоток для холодця застелити фольгою (необов'язково, але істотно полегшує відмивання). Викласти фарш. Зверху до смаку можна посипати червоним перцем або спеціями. Закрити форму для запікання фольгою, загорнувши краї вниз.
Якщо фарш вийшов досить густим і здатний хоч якось тримати форму, його можна загорнути в фольгу і випікати на противні.
Випікати при температурі 180ºC годину-півтори (залежно від консистенції фаршу) .
Подавати можна гарячим (звичайні котлети, тільки печені) або холодним (остужати, не знімаючи фольги) з будь-яким стандартним для котлет гарніром.
Або можна зробити бутерброди.