М'ятний суп зі свіжого зеленого горошка
Корисний і швидкий у приготуванні суп.
Інгредієнти для «М'ятний суп зі свіжого зеленого горошка»:
- Горошок зелений (свіжий або заморожений) - 1 стак.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Часник - 4 дол.
- М'ята (свіжа або сушена 2/3 чашки)
- Масло виноградної кісточки (або вершкове) - 3 ст. л.
- Зелень (різна за смаком)
Час приготування: 10 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі19.5 |
жири51 |
вуглеводи68.5 |
Порції |
|||
ккал |
белки |
жири12.8 |
вуглеводи17.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі4.2 |
жири11.1 |
вуглеводи14.9 |
Рецепт «М'ятний суп зі свіжого зеленого горошка»:
Такий суп я весь час купувала в супермаркеті в обід. Легкий, смачний, корисний і освіжаючий. Його можна їсти і в холодному вигляді і особливо добре в спеку. Рецепт гранично простий. Нарізану цибулину злегка обсмажити в олії, потім додати води і засипати зелений свіжий горошок. Вариться він всього лише три хвилини. Після цього покласти в блендер свіжий часник і зелень, наприклад коріандр і свіжу м'яту, подрібнити, туди ж додати тільки що зварений суп. Готовий суп-пюре посолити і прогріти на вогні ще хвилину-дві. Прикрасити листиком м'яти. Дуже красиво виглядає, якщо суп прикрасити кружечками вареної моркви.
Головне в цьому супі - це комбінація горошка і м'яти. Решту можна варіювати. Наприклад, приготувати такий суп можна і з сушеного зеленого горщика і сушеної м'яти, можна його приготувати і на м'ясному бульйоні, можна додати моркву і вершки.