Малинове варення за 5 хвилин
Малинове варення - напевно, це перше, що згадує мама, коли простила дитина! Заготовити варення з малини з мінімальними втратами корисних речовин не важко і не довго.
Інгредієнти для «Малинове варення за 5 хвилин»:
- Малина - 1 кг
- Цукор - 300 г
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі8 |
жири5 |
вуглеводи382.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири0.4 |
вуглеводи29.4 |
Рецепт «Малинове варення за 5 хвилин»:
Суху малину перебрати і очистити від кольороножок. Розкласти в чисті сухі банки до верху пересипаючи цукром. 3 банки по 0,5л. Цукор, приблизно по 100г на банку. Ви можете покласти більше цукру, якщо звикли до більш густого сиропу.
Залишити на ніч у холодильнику для виділення соку.
Наступного дня ягода пустила достатньо соку, ущільнилася і осіла. Малину з сиропом з однієї банки розподіляємо по двох неповних. Закриваємо нещільно кришкою.
Ставимо банки в каструлю. Наповнюємо її теплою водою до рівня «плечиків» банок. На сильному вогні доводимо до кипіння води. Кип'ятимо 5 хвилин. Швидко закручуємо кришки. Якщо на дні залишилося трохи цукру, акуратно повернемо банку до його швидкого розчинення.
Зберігати в прохолодному місці. Я зберігаю в підвалі.
Таке варення було і залишається моїми найсмачнішими ліками з дитинства. А також просто ласощами.