Малинове варення за 5 хвилин

Малинове варення - напевно, це перше, що згадує мама, коли простила дитина! Заготовити варення з малини з мінімальними втратами корисних речовин не важко і не довго.

Інгредієнти для «Малинове варення за 5 хвилин»:

  • Малина - 1 кг
  • Цукор - 300 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1654 ккал


белкі8
г

жири5
г

вуглеводи382.1
г

100 г страви

     

ккал
127.2 ккал

белки
0.6 р

жири0.4
р


вуглеводи29.4
р

 

Рецепт «Малинове варення за 5 хвилин»:

Суху малину перебрати і очистити від кольороножок. Розкласти в чисті сухі банки до верху пересипаючи цукром. 3 банки по 0,5л. Цукор, приблизно по 100г на банку. Ви можете покласти більше цукру, якщо звикли до більш густого сиропу.
Залишити на ніч у холодильнику для виділення соку.

Наступного дня ягода пустила достатньо соку, ущільнилася і осіла. Малину з сиропом з однієї банки розподіляємо по двох неповних. Закриваємо нещільно кришкою.

Ставимо банки в каструлю. Наповнюємо її теплою водою до рівня «плечиків» банок. На сильному вогні доводимо до кипіння води. Кип'ятимо 5 хвилин. Швидко закручуємо кришки. Якщо на дні залишилося трохи цукру, акуратно повернемо банку до його швидкого розчинення.

Зберігати в прохолодному місці. Я зберігаю в підвалі.

Таке варення було і залишається моїми найсмачнішими ліками з дитинства. А також просто ласощами.


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND