
Медовий бісквіт з чорносливом
Дуже смачний і м'який тортик (настільки, що можна їсти губами))). Шукала на сайті, але такого рецепту не знайшла
Інгредієнти для «Медовий бісквіт з чорносливом»:
- Яйце куряче - 5 шт
- Цукор - 1.5 стак.
- Мед (Натуральний або штучний) - 3 ст. л.
- Розпушувач тіста (З гіркою) - 1 ч. л.
- Борошно пшеничне/Борошно - 2 стак.
- Горіхи волоські (Півсткана в тісто, решта в начинку) - 1.5 стак.
- Чорнослив (100 г в начинку, 100 г для прикраси) - 200 г
- Молоко згущене (Вареного) - 350 г
- Сметана (Я брала 15%) - 300 мл
Час приготування: 60 хвилин
Кількість порцій: 10
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Медовий бісквіт з чорносливом»:
Яйця збити міксером з цукром до збільшення обсягу в кілька разів. Додати мед, збити ще кілька секунд. Додати борошно з розпушувачем тіста, горіхи. Вийти ось таке тісто
Форму діаметром 24 см застелити пергаментним папером. Викласти 1/3 тесту. Випікати при температурі 180 градусів 15-20 хвилин. Ось такі 3 коржі повинно вийде
Чорнослив залити окропом на 5 хв, просушити, нарізати шматочками.
Горіхи подрібнити ножем. Згущене молоко збити міксером. Коржі можна просякнути (я просочила 3 коржі 50 мл компоту). Змастити корж кремом, посипати горіхами і чорносливом
Сформувати торт. Прикрасити за бажанням (я в цій справі поки не майстер, так що посипала горіхами, крихтою шоколадного печива і виклала чорнослив
А ось і шматочок який я благополучно слипала))