Мигдальний торт з квіточками
Цей торт належить американській кухні, а американці дуже люблять ароматні страви, і торт - не виняток! Мигдальний торт у поєднанні з молочно-шоколадним кремом - це насправді незрівнянне поєднання, прекрасний на смак і красивий для очей!!!
Інгредієнти для «Мигдальний торт з квіточками»:
- Борошно пшеничне/Борошно (склянка у мене на 230 мл) - 3 стак.
- Сода - 1 1/2 ч.
- Сіль - 1/2 ч.
- Міндаль (очищений і злегка підсмажений) - 1 1/2 стак.
- Цукор - 2 стак.
- Масло вершкове (115 г-тісто; 175 г-крем) - 290 г
- Яйце куряче - 4 шт
- Ессенція (Мигдальний екстракт - 0,5 ч.л. + Ванільний екстракт - 2 ч.л.) - 2,5 ч. л.
- Кефір - 1 стак.
- Какао-порошок - 3/4 стак.
- Молоко - 1/2 стак.
- Цукрова пудра - 8 стак.
Час приготування: 105 хвилин
Кількість порцій: 14
Харчова та енергетична цінність:
Рецепт «Мигдальний торт з квіточками»:
1. Очищений мигдаль злегка підсмажити (у мене очищений мигдаль закінчився, ось і використовувала, який був).
2. Поєднати охолонений мигдаль і цукор у кухонному комбайні або блендері і подрібнити до стану борошна - дуже важливо, щоб мигдаль і цукор подрібнювали разом, інакше мигдаль стане, як паста, а нам потрібне борошно.
3. З'єднуємо мигдальне борошно і вершкове масло (115 г) і підносимо до пишності.
4. Далі нам знадобиться кефір: у мене ввечері в холодильнику був кефір, вранці випарувався, ось я і з'єднала лимонний сік з молоком залишила на 5 хвилин і використала замість кефіру.
5. Ось така у нас маса вийде (пункт 3).
6. Додаємо яйця і мигдальний екстракт і підносимо, яйця треба додавати по одному.
7. Додаємо борошно і кефір в 3 прийоми - починаючи і закінчуючи борошном.
8. Після кожної добавки добре перемішати тісто.
9. Форму з почесними бортиками змастити маслом і обсипати борошном. Влити 1/3 тесту.
10. У духовку на 30 хвилин при 190 * С. Коржі повинні охолонути повністю.
11. Тепер готуємо наш крем: з'єднуємо олію (70 г), какао і молоко - на маленький вогонь до однорідності.
12. З'єднати решту олії і мигдальний екстракт і підійти до пишності.
13. Додати какао, перемішати. Поступово додати цукор. пудру по 1/2 склянки і перемішати до однорідності.
14. Мені крем здався занадто солодким, так що я вирішила додати крем-чиз, у нього смак трішки солоний.
15. Гостилі коржі змастити 3/4 крему (на кожен корж).
16. Прикрасити квіточками з мигдалю.
[size = 18] Приємного апетиту!!! [/size]