Млинці з вівсянки, запечені в духовці

Млинці з подрібнених вівсяних пластівців, кедрових горішків, гарбузового насіння і збитих яєчних білків. Я їх не смажила, а запікала в духовці на пергаментному папері. Млинці незвичайні і смачні, особливо з домашнім варенням.

Інгредієнти для «Млинці з вівсянки, запечені в духовці»:

  • Молоко (безлактозне, скисле) - 925 мл
  • Сметана (20%) - 2 ст. л.
  • Пластівці вівсяні (подрібнені) - 155 г
  • Горіхи кедрові (подрібнені + 1 жменя цілих у тісто) - 45 г
  • Насіння гарбузове (подрібнене) - 45 г
  • Цукор коричневий - 3 ст. л.
  • Сіль - 1 ч. л.
  • Розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • Ванілін - 1 ч. л.
  • Білок яєчний - 85 г
  • Олія соняшникова - 3 ст. л.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 3 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2761.4 ккал


белкі85.6
р

жири132.8
р

вуглеводи311.6
р

100 г страви

     

ккал
178.2 ккал

белкі5.5
р

жири8.6
р


вуглеводи20.1
р

 

Рецепт «Млинці з вівсянки, запечені в духовці»:

Молоко сквасила, додавши в нього 2 столові ложки
20% сметани і залишила до ранку на столі. Молоко
скисло. У миску з молоком насипала подрібнені:
вівсянку, горіхи та насіння. Ложкою перемішала тісто.
Насипала цукор, борошно, сіль, розпушувач і ванілін.

Масу розмішала. Налила в неї масло, положилавзбиті
білки, насипала жменю горішків і сноваперемішала
. По консистенції тісто вийшло,
як густий кляр. Духовку розігріла до 180 градусів.
Противень застелила пергаментним папером і налила
на нього тісто у вигляді круглих млинців, залишаючи міжніми
невеликий простір, щоб млинці не злиплися.

Млинці в духовці добре піднялися. Випікала їх15
хвилин. Коли виймала з духовки, млинці колишні
тонкми і гладкими.

Не дивлячись на те, що млинці тонкі, вони м'які
повітряні. Дуже смачні з яблучно-сливовимварення
.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND