Млинці з вівсянки, запечені в духовці
Млинці з подрібнених вівсяних пластівців, кедрових горішків, гарбузового насіння і збитих яєчних білків. Я їх не смажила, а запікала в духовці на пергаментному папері. Млинці незвичайні і смачні, особливо з домашнім варенням.
Інгредієнти для «Млинці з вівсянки, запечені в духовці»:
- Молоко (безлактозне, скисле) - 925 мл
- Сметана (20%) - 2 ст. л.
- Пластівці вівсяні (подрібнені) - 155 г
- Горіхи кедрові (подрібнені + 1 жменя цілих у тісто) - 45 г
- Насіння гарбузове (подрібнене) - 45 г
- Цукор коричневий - 3 ст. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Розпушувач тіста - 1 ч. л.
- Ванілін - 1 ч. л.
- Білок яєчний - 85 г
- Олія соняшникова - 3 ст. л.
- Борошно пшеничне/Борошно - 3 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі85.6 |
жири132.8 |
вуглеводи311.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі5.5 |
жири8.6 |
вуглеводи20.1 |
Рецепт «Млинці з вівсянки, запечені в духовці»:
Молоко сквасила, додавши в нього 2 столові ложки
20% сметани і залишила до ранку на столі. Молоко
скисло. У миску з молоком насипала подрібнені:
вівсянку, горіхи та насіння. Ложкою перемішала тісто.
Насипала цукор, борошно, сіль, розпушувач і ванілін.
Масу розмішала. Налила в неї масло, положилавзбиті
білки, насипала жменю горішків і сноваперемішала
. По консистенції тісто вийшло,
як густий кляр. Духовку розігріла до 180 градусів.
Противень застелила пергаментним папером і налила
на нього тісто у вигляді круглих млинців, залишаючи міжніми
невеликий простір, щоб млинці не злиплися.
Млинці в духовці добре піднялися. Випікала їх15
хвилин. Коли виймала з духовки, млинці колишні
тонкми і гладкими.
Не дивлячись на те, що млинці тонкі, вони м'які
повітряні. Дуже смачні з яблучно-сливовимварення
.