Моцарелла з соусом з помідорів
У розпалі осінь, а ось сезон овочів добігає кінця. Мої найулюбленіші овочі - помідори. Так хочеться довше побалувати себе ними. Ось і вирішила приготувати на вечерю таку закуску. У підсумку мені дістався лише один маленький шматочок, а все інше чоловік з'їв і запитав, чому так мало зробила.
Інгредієнти для «Моцарелла з соусом з помідорів»:
- Моцарелла (слабосолена бринза) - 125 г
- Помідор (середній) - 1 шт
- Цибуля червона - 0,5 шт
- Петрушка (кілька гілочок свіжих) - 2-3 шт
- Часник - 1 зуб.
- Олія оливкова - 30 мл
- Сіль (+ перець, за смаком)
- Базилік
Час приготування: 15 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
білкі25.8 |
жири61.4 |
вуглеводи11.8 |
Порції |
|||
ккал |
белкі12.9 |
жири30.7 |
вуглеводи5.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі8.3 |
жири19.8 |
вуглеводи3.8 |
Рецепт «Моцарелла з соусом з помідорів»:
Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати.
На помідорах зробити хрестоподібний надріз, залити окропом на кілька хвилин, потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Видалити плодоніжки, насіння і дрібно нарізати м'якоть.
Дрібно нарізати петрушку і базилік. Свіжого базиліку я не знайшла, тому додала сухого і кілька гілочок кропу.
Поєднати підготовлені овочі і зелень, додати масло, перець, сіль і добре перемішати.
Сир (краще брати моцареллу або слабосолену бринзу, але можна використовувати і будь-який улюблений вами) нарізати невеликими ломтиками і викласти на страву.
Полити зверху приготованим соусом і можна насолоджуватися смаком літа знову.
Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=5197