Моцарелла з соусом з помідорів

У розпалі осінь, а ось сезон овочів добігає кінця. Мої найулюбленіші овочі - помідори. Так хочеться довше побалувати себе ними. Ось і вирішила приготувати на вечерю таку закуску. У підсумку мені дістався лише один маленький шматочок, а все інше чоловік з'їв і запитав, чому так мало зробила.

Інгредієнти для «Моцарелла з соусом з помідорів»:

  • Моцарелла (слабосолена бринза) - 125 г
  • Помідор (середній) - 1 шт
  • Цибуля червона - 0,5 шт
  • Петрушка (кілька гілочок свіжих) - 2-3 шт
  • Часник - 1 зуб.
  • Олія оливкова - 30 мл
  • Сіль (+ перець, за смаком)
  • Базилік

Час приготування: 15 хвилин


Кількість порцій: 2

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
638.7 ккал

білкі25.8
р

жири61.4
р

вуглеводи11.8
р

Порції

     

ккал
319.4 ккал


белкі12.9
р

жири30.7
р

вуглеводи5.9
р

100 г страви

     

ккал
206 ккал

белкі8.3
р

жири19.8
р

вуглеводи3.8
р


 

Рецепт «Моцарелла з соусом з помідорів»:

Цибулю і часник очистити і дрібно нарізати.

На помідорах зробити хрестоподібний надріз, залити окропом на кілька хвилин, потім обдати холодною водою і зняти шкірку. Видалити плодоніжки, насіння і дрібно нарізати м'якоть.

Дрібно нарізати петрушку і базилік. Свіжого базиліку я не знайшла, тому додала сухого і кілька гілочок кропу.

Поєднати підготовлені овочі і зелень, додати масло, перець, сіль і добре перемішати.


Сир (краще брати моцареллу або слабосолену бринзу, але можна використовувати і будь-який улюблений вами) нарізати невеликими ломтиками і викласти на страву.

Полити зверху приготованим соусом і можна насолоджуватися смаком літа знову.



Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі - http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=5197

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND