Ніжний маковий пиріг
Швидко і дуже ніжно. Це мій 55-й рецептик! Готувала за рецептом chadeyka.
Інгредієнти для «Ніжний маковий пиріг»:
- Тісто шаре бездрожжеве - 1 упак.
- Мак - 100 р
- Крупа манна - 1 ч. л.
- Молоко - 125 р
- Цукор (у мак - 2 ст. л. в заливку - 3 ст.л. і пакетик ванільного цукру)
- Сметана (25%, заливка) - 250 г
- Яйце куряче (заливка) - 2 шт
- Борошно пшеничне/Борошно (можна без нього, заливка) - 1 ч. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі72.9 |
жири208.8 |
вуглеводи223.2 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7.3 |
жири20.9 |
вуглеводи22.3 |
Рецепт «Ніжний маковий пиріг»:
Інгредієнти.
Мак помолоти в кавомолці,
Додати манку, перемішати.
Тісто викласти в форму, притиснути до дна і зробити високі бортики, вище самої форми!!! (Не забуваємо, що тісто зменшиться в 2 рази) і проколоти виделкою.
Ставимо в розігріту духовку до 200 градусів на 10 хвилин.
Якщо донечко все ж піднялося, не лякаємося, а просто долонькою притискаємо до дна.
Підігріти молоко майже до кипіння, додати цукор, манку, мак і на повільному вогні варити 5 хвилин, постійно завадячи.
Залишливу макову масу викладаємо і розмазуємо рівномірно за пропеченою основою (по дну тесту).
Готуємо заливку.
Цукор змішуємо з яйцями і додаємо сметану, ретельно перемішуємо, але не збиваємо
! Поверх маку заливаємо сметану заливку і ставимо в розігріту духовку до 180 гр наш пиріг на 35 хвилин
. Коли пиріг буде готовий, заливка підніметься, як шапочка, нічого страшного, поки пиріг буде остигати, шапочка «ляже» на місце:-)
Пиріг вийшов дуже ніжним. Синочку сподобався теплим, а мені навіть більше сподобався на 2-й день.
В оригіналі потрібно було приготувати інше тісто, але почитавши відгуки людей, я зрозуміла, що тісто було дуже сухим, що багатьох не влаштовувало. А нас особисто - тим більше.
Але так чесалися руки відтворити цей пиріг, тим більше, що всі складові були. А також Н/З - шарове тісто в морозилці. І я не пошкодувала, що приготувала саме з нього. Дуже раджу спробувати пиріжок!