Омлет-локшина з часниковим соусом

Легка, але ситна страва - готується швидко, а з'їдається ще швидше!

Інгредієнти для «Омлет-локшина з часниковим соусом»:

Омлет

  • Яйце куряче - 4 шт
  • Молоко - 1 ст. л.
  • Сіль - до смаку

Соус

  • Кефір - 350 г
  • Сметана - 150 г
  • УКРОП - 3 веточ.
  • Часник - 5 зуб.
  • Сіль - до смаку
  • Суміш перців - до смаку

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
996.7 ккал


белкі56.8
р

жири55.5
р

вуглеводи64
г

100 г страви

     

ккал
114.6 ккал

белкі6.5
р

жири6.4
р


вуглеводи7.4
г

Рецепт «Омлет-локшина з часниковим соусом»:

Розбиваємо в миску 2 яйця, додаємо половину ст. ложки молока, сіль і збиваємо виделкою до отримання однорідної маси.

Сковороду злегка прогріваємо, можна як би протерти серветкою, змоченою в рослинному маслі, але не наливати масло в сковороду. Наливаємо нашу яєчну масу і випікаємо під кришкою, на дуже повільному вогні млинець. Коли верх теж схопиться, ми не перевертаємо, а просто викладаємо на страву. З молоком і яйцями випікаємо другий «млинець».

Часник чистимо, викладаємо на пергаментний папір, злегка змащуємо рослинною олією і запікаємо в духовці хв. 25-30 (час - за бажанням).

У кефір (2,5%) (можна взяти й інший кисломолочний продукт) додаємо сметану (15-25%) розмішуємо до однорідності. Солимо, перчим, додаємо розчавлений часник, дрібно порізаний кріп і все добре перемішуємо. Можна на півгодини відправити соус «на відпочинок», щоб він трохи настоявся. Омлет нарізаємо на тонкі смужки, поливаємо соусом і подаємо.

У пару до нашого омлету-локшини ми сьогодні відправимо пате з часниковим соусом.

Приємного апетиту!


Https://www.povarenok.ru/recipes/show/161413/

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND