
Омлет-локшина з часниковим соусом
Легка, але ситна страва - готується швидко, а з'їдається ще швидше!
Інгредієнти для «Омлет-локшина з часниковим соусом»:
Омлет
- Яйце куряче - 4 шт
- Молоко - 1 ст. л.
- Сіль - до смаку
Соус
- Кефір - 350 г
- Сметана - 150 г
- УКРОП - 3 веточ.
- Часник - 5 зуб.
- Сіль - до смаку
- Суміш перців - до смаку
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі56.8 |
жири55.5 |
вуглеводи64 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6.5 |
жири6.4 |
вуглеводи7.4 |
Рецепт «Омлет-локшина з часниковим соусом»:
Розбиваємо в миску 2 яйця, додаємо половину ст. ложки молока, сіль і збиваємо виделкою до отримання однорідної маси.
Сковороду злегка прогріваємо, можна як би протерти серветкою, змоченою в рослинному маслі, але не наливати масло в сковороду. Наливаємо нашу яєчну масу і випікаємо під кришкою, на дуже повільному вогні млинець. Коли верх теж схопиться, ми не перевертаємо, а просто викладаємо на страву. З молоком і яйцями випікаємо другий «млинець».
Часник чистимо, викладаємо на пергаментний папір, злегка змащуємо рослинною олією і запікаємо в духовці хв. 25-30 (час - за бажанням).
У кефір (2,5%) (можна взяти й інший кисломолочний продукт) додаємо сметану (15-25%) розмішуємо до однорідності. Солимо, перчим, додаємо розчавлений часник, дрібно порізаний кріп і все добре перемішуємо. Можна на півгодини відправити соус «на відпочинок», щоб він трохи настоявся. Омлет нарізаємо на тонкі смужки, поливаємо соусом і подаємо.
У пару до нашого омлету-локшини ми сьогодні відправимо пате з часниковим соусом.
Приємного апетиту!