Овочевий суп з кіноа
Кіноа є прекрасною заправкою для супів. Уявляю вашій увазі рецепт супу, який приготувати дуже просто, з цілком доступних продуктів. Крім того, цей супчик дуже корисний за своїм складом. У разі, якщо замінити бульйон на воду, вийде відмінна вегетаріанська, та й дієтична, страва.
Інгредієнти для «Овочевий суп з кіноа»:
- Кіноа (ТМ «Містраль») - 150 г
- Помідор (Крупний) - 1 шт
- Морква - 1 шт
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Капуста білокачанна/Капуста - 1 стак.
- Перець болгарський (червоний) - 1 шт
- Часник (маленьких) - 3 зуб.
- Сіль - до смаку
- Перець запашний - до смаку
- Перець червоний пекучий - за смаком
- Зелень - за смаком
- Бульйон (можна замінити на воду) - 1200 мл
- Олія оливкова (Для обсмаження. Можна замінити на рослинне)
- Паприка солодка (без верху) - 1 ст. л.
Час приготування: 45 хвилин
Кількість порцій: 6
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі127 |
жири56.6 |
вуглеводи143.5 |
Порції |
|||
ккал |
белкі21.2 |
жири9.4 |
вуглеводи23.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6.4 |
жири2.8 |
вуглеводи7.2 |
Рецепт «Овочевий суп з кіноа»:
Всі необхідні інгредієнти.
Якщо ви вирішили зробити суп на бульйоні, попередньо необхідно відварити м'ясо. Я відварила домашню курку з додаванням солі.
Після чого бульйон необхідно процедити.
Овочі чистимо.
Морква нарізає дрібними кубиками.
Цибулю нарізаємо дрібно.
Кубиками нарізаємо перець.
З помідора знімаємо шкіру, ошпаривши його окропом. Нарізаємо кубиками.
Капусту дрібно шинкуємо.
Кіноа використовуємо ТМ «Містраль», нам необхідно приблизно 150 г, трохи більше половини склянки.
Суп з такою кількістю крупи вийде густим. Якщо ви хочете більше рідини в супі, тоді зменшіть кількість кіноа.
Кіноа промиваємо в холодній воді. Даємо воді збігти.
На оливковій або рослинній олії обсмажуємо цибулю, моркву і перець протягом 3 хвилин.
Потім у сковороду додаємо кіноа і оскаржуємо всі разом протягом ще 3 хвилин. Вогонь вище середнього.
Обсмажені овочі і кіноа відправляємо в каструлю, туди ж кладемо капусту, помідор, солодку паприку і заливаємо все бульйоном.
Варім приблизно 20 - 25 хв. після закипання.
За кілька хвилин до готовності додаємо до смаку перець, сіль, зелень і дрібно нарізаний часник.
Ми любимо зелень їсти окремо, не перемішуючи з супом.
За бажанням подаємо до супу сметану.