Овочевий суп з кіноа

Кіноа є прекрасною заправкою для супів. Уявляю вашій увазі рецепт супу, який приготувати дуже просто, з цілком доступних продуктів. Крім того, цей супчик дуже корисний за своїм складом. У разі, якщо замінити бульйон на воду, вийде відмінна вегетаріанська, та й дієтична, страва.

Інгредієнти для «Овочевий суп з кіноа»:

  • Кіноа (ТМ «Містраль») - 150 г
  • Помідор (Крупний) - 1 шт
  • Морква - 1 шт
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Капуста білокачанна/Капуста - 1 стак.
  • Перець болгарський (червоний) - 1 шт
  • Часник (маленьких) - 3 зуб.
  • Сіль - до смаку
  • Перець запашний - до смаку
  • Перець червоний пекучий - за смаком
  • Зелень - за смаком
  • Бульйон (можна замінити на воду) - 1200 мл
  • Олія оливкова (Для обсмаження. Можна замінити на рослинне)
  • Паприка солодка (без верху) - 1 ст. л.

Час приготування: 45 хвилин


Кількість порцій: 6

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1630.6 ккал

белкі127
г

жири56.6
р

вуглеводи143.5
г

Порції

     

ккал
271.8 ккал


белкі21.2
р

жири9.4
р

вуглеводи23.9
р

100 г страви

     

ккал
81.5 ккал

белкі6.4
р

жири2.8
р

вуглеводи7.2
г


 

Рецепт «Овочевий суп з кіноа»:

Всі необхідні інгредієнти.
Якщо ви вирішили зробити суп на бульйоні, попередньо необхідно відварити м'ясо. Я відварила домашню курку з додаванням солі.
Після чого бульйон необхідно процедити.
Овочі чистимо.

Морква нарізає дрібними кубиками.

Цибулю нарізаємо дрібно.

Кубиками нарізаємо перець.


З помідора знімаємо шкіру, ошпаривши його окропом. Нарізаємо кубиками.

Капусту дрібно шинкуємо.

Кіноа використовуємо ТМ «Містраль», нам необхідно приблизно 150 г, трохи більше половини склянки.
Суп з такою кількістю крупи вийде густим. Якщо ви хочете більше рідини в супі, тоді зменшіть кількість кіноа.

Кіноа промиваємо в холодній воді. Даємо воді збігти.

На оливковій або рослинній олії обсмажуємо цибулю, моркву і перець протягом 3 хвилин.


Потім у сковороду додаємо кіноа і оскаржуємо всі разом протягом ще 3 хвилин. Вогонь вище середнього.

Обсмажені овочі і кіноа відправляємо в каструлю, туди ж кладемо капусту, помідор, солодку паприку і заливаємо все бульйоном.

Варім приблизно 20 - 25 хв. після закипання.
За кілька хвилин до готовності додаємо до смаку перець, сіль, зелень і дрібно нарізаний часник.
Ми любимо зелень їсти окремо, не перемішуючи з супом.

За бажанням подаємо до супу сметану.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND