Парова ковбаса зі свинини і курки

Багато сімей давно відмовилися від «магазинної» ковбаси, воно і зрозуміло чому: моторошний хімічний склад + огидний смак + шкода здоров'ю і вся ця «принадність» ще й пристойних грошей коштує! Пропоную свій варіант домашньої ковбаски приготовленої на пару. Не складно, швидко і смачно!

Інгредієнти для «Парова ковбаса зі свинини і курки»:

  • Свинина (У мене був шматок вікорока без сала.) - 650 г
  • Філе куряче - 2 шт
  • Стегно куряче (Шкіру попередньо зняти і не використовувати.) - 3 шт
  • Часник - 2 зуб.
  • Приправа (У мене приправа «» Для Сервелатів і напівкопчених ковбас «», склад: коріандр, цибуля, цукор, перець чорний, горіх мускатний, часник, перець червоний, пряні трави, імбир.) - 2 ч. л.
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Молоко (Можна замінити на вершки або рідку сметану.) - 150 мл
  • Сіль (Великого помолу) - 2 ч. л.
  • Сіль нітритна - 1 ч. л.

Час приготування: 50 хвилин

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3061 ккал

белки
304.9 р

жири191
р

вуглеводи23.1
г

100 г страви

     

ккал
173.9 ккал

белкі17.3
р

жири10.9
р

вуглеводи1.3
г

 

Рецепт «Парова ковбаса зі свинини та курки»:

Змішуємо м'ясо свинини, філе, часник, яйце, спеції, молоко і сіль. Від нітритної солі залишаємо зовсім не більшу частину на потім. Я змішую всі одночасно в блендері. Готовий фарш накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник «зріти» на термін від півгодини, до доби. При приготуванні саме цієї ковбаски я витримувала всього 30 хвилин.
Розділяємо курячі стегна: відокремлюємо м'ясо від кістки, стежимо, що б не потрапили часточки хряща і вибираємо сухожилля. М'ясо стегна меленько нарізаємо, приблизно 1х1, присипаємо залишками нітритної солі і теж відправляємо в холодильник.
Через 30 хвилин, дістаємо фарш і м'ясо стегна з холодильника, ретельно перемішуємо і викладаємо на харчову плівку, яка тримає температуру до 120 градусів. У мене така, як на фото - температуру заявлену тримає відмінно, жодного разу не підводила.

Мокрими руками ущільнюємо наш фарш і за допомогою плівки формуємо ковбаски. Я «пакую» ковбаску в 3 шари - ковбаски виходять рівненькими і щільними. У мене вийшло 4 штучки.

Відправляємо в пароварку на 50 хвилин. Через зазначений час, готові ковбаски остужаємо не розвертаючи, і так само не розгортаючи відправляємо в холодильник мінімум на 4 години (одну моє сімейство вм'яло ще до холодильника). Ковбаска виходить з яскравим смаком, гостренька, соковита, нарізати можна зовсім тонюсенько - пригощайтеся!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND