
Парова ковбаса зі свинини і курки
Багато сімей давно відмовилися від «магазинної» ковбаси, воно і зрозуміло чому: моторошний хімічний склад + огидний смак + шкода здоров'ю і вся ця «принадність» ще й пристойних грошей коштує! Пропоную свій варіант домашньої ковбаски приготовленої на пару. Не складно, швидко і смачно!
Інгредієнти для «Парова ковбаса зі свинини і курки»:
- Свинина (У мене був шматок вікорока без сала.) - 650 г
- Філе куряче - 2 шт
- Стегно куряче (Шкіру попередньо зняти і не використовувати.) - 3 шт
- Часник - 2 зуб.
- Приправа (У мене приправа «» Для Сервелатів і напівкопчених ковбас «», склад: коріандр, цибуля, цукор, перець чорний, горіх мускатний, часник, перець червоний, пряні трави, імбир.) - 2 ч. л.
- Яйце куряче - 1 шт
- Молоко (Можна замінити на вершки або рідку сметану.) - 150 мл
- Сіль (Великого помолу) - 2 ч. л.
- Сіль нітритна - 1 ч. л.
Час приготування: 50 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири191 |
вуглеводи23.1 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі17.3 |
жири10.9 |
вуглеводи1.3 |
Рецепт «Парова ковбаса зі свинини та курки»:
Змішуємо м'ясо свинини, філе, часник, яйце, спеції, молоко і сіль. Від нітритної солі залишаємо зовсім не більшу частину на потім. Я змішую всі одночасно в блендері. Готовий фарш накриваємо плівкою і відправляємо в холодильник «зріти» на термін від півгодини, до доби. При приготуванні саме цієї ковбаски я витримувала всього 30 хвилин.
Розділяємо курячі стегна: відокремлюємо м'ясо від кістки, стежимо, що б не потрапили часточки хряща і вибираємо сухожилля. М'ясо стегна меленько нарізаємо, приблизно 1х1, присипаємо залишками нітритної солі і теж відправляємо в холодильник.
Через 30 хвилин, дістаємо фарш і м'ясо стегна з холодильника, ретельно перемішуємо і викладаємо на харчову плівку, яка тримає температуру до 120 градусів. У мене така, як на фото - температуру заявлену тримає відмінно, жодного разу не підводила.
Мокрими руками ущільнюємо наш фарш і за допомогою плівки формуємо ковбаски. Я «пакую» ковбаску в 3 шари - ковбаски виходять рівненькими і щільними. У мене вийшло 4 штучки.
Відправляємо в пароварку на 50 хвилин. Через зазначений час, готові ковбаски остужаємо не розвертаючи, і так само не розгортаючи відправляємо в холодильник мінімум на 4 години (одну моє сімейство вм'яло ще до холодильника). Ковбаска виходить з яскравим смаком, гостренька, соковита, нарізати можна зовсім тонюсенько - пригощайтеся!