Паровий рулет з картоплею
До смаку рулет нагадує усіма відомі й улюблені вареники з картоплею. Але вареники - це довго і трепетно, рулет же - швидко і нескладно. Наскільки смачно і ситно вийшло, ви зможете оцінити, лише повторивши рецепт. А повторити ДУЖЕ раджу!
Інгредієнти для «Паровий рулет з картоплею»:
- Перець чорний (мелений)
- Сіль
- Цибуля ріпчаста - 2 шт
- Томатна паста (томатне пюре, кетчуп)
- Картопля - 3-4 шт
- Вода - 140-150 мл
- Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
- Петрушка (або кінза)
- Тмін (або зіра)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі32.9 |
жири3.4 |
вуглеводи279.7 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі3.5 |
жири0.4 |
вуглеводи30.1 |
Рецепт «Паровий рулет з картоплею»:
З борошна і води (з додаванням солі і чорного молотого перцю) замісити досить туге тісто. Загорнути його в плівку, залишити відпочивати. Картоплю очистити, нарізати на кубики якомога менше. Покинути цибулю.
Розігріти в сковороді олію, насипати зіру (тмін) і, як тільки насіння почне потріскувати, додати цибулю і злегка її обсмажити. Потім додати картоплю. Я нарізала картоплю дуже дрібно, тому не прогрівала її. Якщо у вас кубики виходять крупніше, то потримайте картоплю на вогні пару хвилин. До картоплі і цибулі додати сіль, перець, нарізану петрушку або кінзу (що я благополучно забула зробити, дуже шкода!)
Тісто розділити на дві частини. З кожної розкатати досить тонкий пласт, розрізати його на дві частини, змастити їх томатним пюре, відступаючи від найширшого краю пару сантиметрів.
На тісто покласти шар картоплі з цибулею, згорнути рулетом, закінчуючи найдовшою стороною без пасти, краю щільно захистити. Обов'язково змажте рулет і паровий лист мультиварки, мантишниці або пароварки рослинним маслом (щоб не злипалося і не прилипало). Покладіть рулети у форму, згортаючи равликом.
Готувати на пару 20-30 хвилин. Розрізати на порції прямо у формі і тут же подавати. Нам дуже сподобалося з томатним соусом власного приготування, зеленню і салатом. Також смачно буде з аджикою або кетчупом.
Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі: http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=4835