Паровий рулет з картоплею

До смаку рулет нагадує усіма відомі й улюблені вареники з картоплею. Але вареники - це довго і трепетно, рулет же - швидко і нескладно. Наскільки смачно і ситно вийшло, ви зможете оцінити, лише повторивши рецепт. А повторити ДУЖЕ раджу!

Інгредієнти для «Паровий рулет з картоплею»:

  • Перець чорний (мелений)
  • Сіль
  • Цибуля ріпчаста - 2 шт
  • Томатна паста (томатне пюре, кетчуп)
  • Картопля - 3-4 шт
  • Вода - 140-150 мл
  • Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
  • Петрушка (або кінза)
  • Тмін (або зіра)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1259.7 ккал


белкі32.9
р

жири3.4
р

вуглеводи279.7
р

100 г страви

     

ккал
135.5 ккал

белкі3.5
р

жири0.4
р


вуглеводи30.1
г

Рецепт «Паровий рулет з картоплею»:

З борошна і води (з додаванням солі і чорного молотого перцю) замісити досить туге тісто. Загорнути його в плівку, залишити відпочивати. Картоплю очистити, нарізати на кубики якомога менше. Покинути цибулю.

Розігріти в сковороді олію, насипати зіру (тмін) і, як тільки насіння почне потріскувати, додати цибулю і злегка її обсмажити. Потім додати картоплю. Я нарізала картоплю дуже дрібно, тому не прогрівала її. Якщо у вас кубики виходять крупніше, то потримайте картоплю на вогні пару хвилин. До картоплі і цибулі додати сіль, перець, нарізану петрушку або кінзу (що я благополучно забула зробити, дуже шкода!)

Тісто розділити на дві частини. З кожної розкатати досить тонкий пласт, розрізати його на дві частини, змастити їх томатним пюре, відступаючи від найширшого краю пару сантиметрів.

На тісто покласти шар картоплі з цибулею, згорнути рулетом, закінчуючи найдовшою стороною без пасти, краю щільно захистити. Обов'язково змажте рулет і паровий лист мультиварки, мантишниці або пароварки рослинним маслом (щоб не злипалося і не прилипало). Покладіть рулети у форму, згортаючи равликом.

Готувати на пару 20-30 хвилин. Розрізати на порції прямо у формі і тут же подавати. Нам дуже сподобалося з томатним соусом власного приготування, зеленню і салатом. Також смачно буде з аджикою або кетчупом.

 



Цей рецепт - учасник акції «Готуємо разом - кулінарний тиждень». Обговорення приготування на форумі: http://forum.povarenok.ru/viewtopic.php?f=34&t=4835

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND