Паштет печінковий

Дуже люблю цей рецепт, паштет завжди виходить смачний і пастоподібний, яким і повинен бути паштет. Цим рецептом наша сім'я користується давно.

Інгредієнти для «Паштет печінковий»:

  • Печінка кролика (можна яловичу) - 500 г
  • Морква - 130 г
  • Цибуля ріпчаста - 130 г
  • Яйце куряче - 1 шт
  • Масло вершкове - 100 г
  • Сіль (за смаком)
  • Суміш перців (мелений, за смаком)
  • Молоко - 500 мл
  • Вершки (10%) - 100 мл
  • Сало (свіже) - 200 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3874.1 ккал

белкі128
г

жири354.6
р

вуглеводи51.3
г

100 г страви

     

ккал
226.6 ккал

белкі7.5
р

жири20.7
р

вуглеводи3
г

 

Рецепт «Паштет печінковий»:

Печінка залити молоком і витримати в молоці 2-3 години. Якщо печінка говяжжя, я вимочую ніч, попередньо нарізавши на шматки і зачистивши від плівки і протоків. Через вказаний час, печінка промити.

Сирі цибулю і моркву нарізати кубиками середньої величини.

Аналогічно нарізати сало свіже (не солоне) 200 г, попередньо відокремивши шкуру.

Туди ж додати вимочену в молоці і нарізану печінку.

На сковороду додати трохи оливкової олії, розігріти.

Туди викладаємо нарізані продукти.

Оскаржуємо до напівготовності.

Знявши з вогню, відразу ж пропускаємо на м'ясорубку.

У мене найменша сіточка, і я перемолола 4 рази.

Додаємо масло.

Вбиваємо яйце.

Ретельно вимішуємо.

Тепер я ще все подрібнила зануреним блендером до більш однорідного стану (але це роблю не завжди).

Викладаємо в термостійкий посуд, накриваємо кришкою. Відправляємо в розігріту до t = 180 З духовою шафа на 30 хвилин.

Через 30 хвилин вливаємо вершки і перемішуємо до однорідного стану. Ще тримаємо в духовці хвилин 10-15. Паштет готовий.

Охолоджуємо в холодильнику, і приємного апетиту!

Робимо бутербродики.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND