
Паштет печінковий
Дуже люблю цей рецепт, паштет завжди виходить смачний і пастоподібний, яким і повинен бути паштет. Цим рецептом наша сім'я користується давно.
Інгредієнти для «Паштет печінковий»:
- Печінка кролика (можна яловичу) - 500 г
- Морква - 130 г
- Цибуля ріпчаста - 130 г
- Яйце куряче - 1 шт
- Масло вершкове - 100 г
- Сіль (за смаком)
- Суміш перців (мелений, за смаком)
- Молоко - 500 мл
- Вершки (10%) - 100 мл
- Сало (свіже) - 200 г
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі128 |
жири354.6 |
вуглеводи51.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7.5 |
жири20.7 |
вуглеводи3 |
Рецепт «Паштет печінковий»:
Печінка залити молоком і витримати в молоці 2-3 години. Якщо печінка говяжжя, я вимочую ніч, попередньо нарізавши на шматки і зачистивши від плівки і протоків. Через вказаний час, печінка промити.
Сирі цибулю і моркву нарізати кубиками середньої величини.
Аналогічно нарізати сало свіже (не солоне) 200 г, попередньо відокремивши шкуру.
Туди ж додати вимочену в молоці і нарізану печінку.
На сковороду додати трохи оливкової олії, розігріти.
Туди викладаємо нарізані продукти.
Оскаржуємо до напівготовності.
Знявши з вогню, відразу ж пропускаємо на м'ясорубку.
У мене найменша сіточка, і я перемолола 4 рази.
Додаємо масло.
Вбиваємо яйце.
Ретельно вимішуємо.
Тепер я ще все подрібнила зануреним блендером до більш однорідного стану (але це роблю не завжди).
Викладаємо в термостійкий посуд, накриваємо кришкою. Відправляємо в розігріту до t = 180 З духовою шафа на 30 хвилин.
Через 30 хвилин вливаємо вершки і перемішуємо до однорідного стану. Ще тримаємо в духовці хвилин 10-15. Паштет готовий.
Охолоджуємо в холодильнику, і приємного апетиту!
Робимо бутербродики.