
Паштет з чечевиці і волоських горіхів
Смачний вегетаріанський паштет з Перської червоної чечевиці ТМ «Містраль» і волоських горіхів. У цьому рецепті чечевиця виступає на головних ролях з волоським горіхом. Паштет з чечевиці і волоських горіхів можна подавати у вигляді закуски, намастивши його на хлібці. Глибокий і насичений смак чечевиці доповнюють спеції: куркуму, паприка і чорний перець. Вони надають паштету нотки східної кухні. І загадковий для мене момент - начебто смак такий простий, невигадливий, але паштет хочеться їсти без зупинки, просто містика. Пригощайтеся!
Інгредієнти для «Паштет з чечевиці і волоських горіхів»:
- Чечевиця (Перська червона ТМ «» Містраль «» 250 мл) - 1 стак.
- Горіхи волоські - 100 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Куркума - 1 ч. л.
- Паприка солодка (або гостра) - 1 ч. л.
- Барбарис - 1 ч. л.
- Перець чорний (мелений за смаком)
- Сіль (за смаком)
- Олія оливкова - 30 мл
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі68.4 |
жири95.5 |
вуглеводи137.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі15.9 |
жири22.2 |
вуглеводи32.1 |
Рецепт «Паштет з чечевиці і волоських горіхів»:
Для приготування паштету нам знадобиться Перська червона чечевиця ТМ «Містраль». Чечевицю добре промити, залити водою з розрахунку 1:1. Варити 10 хвилин до готовності.
Дрібно нарізати цибулю і обсмажити на оливковій олії приблизно 2-3 хвилини, потім додайте всі спеції: куркуму, паприку, барбарис, сіль і перець чорний мелений і добре перемішайте.
Тепер додати варену чечевицю, перемішати і гасити на повільному вогні 10 хвилин.
Обсмажте і подрібнюйте в блендері волоські горіхи.
Додайте суміш чечевиці з цибулею і спеціями до подрібнених горіхів. Всю масу пробити ручним блендером в однорідну пасту.
Паштет готовий! Пригощайтеся!