Паштет з копченого лосося
Вже якщо ми вирішили влаштувати собі свято на свіжому повітрі, то і їжа у нас повинна бути найвишуканіша. Поки смажиться м'ясо і готуються салати, пропустимо чарівник аперитива і закусимо дуже смачним бутербродиком з паштетом з копченого лосося, який приготуємо заздалегідь вдома.
Інгредієнти для «Паштет з копченого лосося»:
- Лосось (холодного або гарячого копчення) - 200 г
- Масло вершкове - 180 г
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Коньяк - 1 ст. л.
- Вершки (жирні, 35%) - 100 мл
- Укроп (невеликий пучок) - 1 пуч.
- Перець білий (мелений за смаком)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири196.4 |
вуглеводи7.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі8 |
жири35.1 |
вуглеводи1.3 |
Рецепт «Паштет з копченого лосося»:
Філе копченого лосося наріжте тонкими ломтиками. Вершкове масло розтопіть, відкладіть 4 ст. л., решту перелийте в блендер. Туди ж покладіть рибу і забийте до однорідності. Приготуйте білий мелений перець, лимон, коньяк і пучок кропу.
Кріп дрібно наріжте і покладіть в чашку з рибою. Туди ж влийте лимонний сік і коньяк. Перемішайте і прикрийте харчовою плівкою.
Забийте вершки до стійких піків і втрутіть їх обережно в рибну масу.
Розкладіть паштет у формочки, охолодьте в холодильнику.
Через деякий час полийте зверху на паштет паливне вершкове масло і поставте остаточно в холодильник остигати до запитання.
В результаті ви отримаєте дуже смачну, не побоюся цього слова, вишукану закуску, яка вам співслужить добру службу не раз у житті, якщо ви запам'ятаєте цей рецепт і будете користуватися ним.