Паштет з копченого лосося

Вже якщо ми вирішили влаштувати собі свято на свіжому повітрі, то і їжа у нас повинна бути найвишуканіша. Поки смажиться м'ясо і готуються салати, пропустимо чарівник аперитива і закусимо дуже смачним бутербродиком з паштетом з копченого лосося, який приготуємо заздалегідь вдома.

Інгредієнти для «Паштет з копченого лосося»:

  • Лосось (холодного або гарячого копчення) - 200 г
  • Масло вершкове - 180 г
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Коньяк - 1 ст. л.
  • Вершки (жирні, 35%) - 100 мл
  • Укроп (невеликий пучок) - 1 пуч.
  • Перець білий (мелений за смаком)

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2035.9 ккал


белки
44.7 р

жири196.4
р

вуглеводи7.3
г

100 г страви

     

ккал
363.6 ккал

белкі8
г

жири35.1
г


вуглеводи1.3
г

 

Рецепт «Паштет з копченого лосося»:

Філе копченого лосося наріжте тонкими ломтиками. Вершкове масло розтопіть, відкладіть 4 ст. л., решту перелийте в блендер. Туди ж покладіть рибу і забийте до однорідності. Приготуйте білий мелений перець, лимон, коньяк і пучок кропу.

Кріп дрібно наріжте і покладіть в чашку з рибою. Туди ж влийте лимонний сік і коньяк. Перемішайте і прикрийте харчовою плівкою.
Забийте вершки до стійких піків і втрутіть їх обережно в рибну масу.
Розкладіть паштет у формочки, охолодьте в холодильнику.
Через деякий час полийте зверху на паштет паливне вершкове масло і поставте остаточно в холодильник остигати до запитання.

В результаті ви отримаєте дуже смачну, не побоюся цього слова, вишукану закуску, яка вам співслужить добру службу не раз у житті, якщо ви запам'ятаєте цей рецепт і будете користуватися ним.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND