Паски «Весняні» на 3-годинній опарі

Цей рецепт зацікавив мене тим, що паски готують на трьох годинній заквасці (опарі). Вирішила спробувати приготувати. До великодня ще далеко, і хочеться спробувати кілька варіантів приготування пасок. Тому, я готувала з маленької кількості інгредієнтів. Всі продукти зважую на вагах. Якщо вам сподобався рецепт, збільшуйте кількість порцій.

Інгредієнти для «Паски» Весняні «на 3-годинній опарі»:

Тестування

  • Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
  • Молоко (3,2%, тепле) - 100 мл
  • Цукор - 75 г
  • Яйце куряче (велике) - 1 шт
  • Жовток яєчний (великий) - 1 шт
  • Дріжджі (сухі, Dr. Oetker) - 4 г
  • Масло вершкове (м'яке) - 60 г
  • Ванільний цукор (Dr. Oetker) - 0,5 пакет.
  • Сіль - 1 трісок.
  • Сухофрукти (родзинки та цукати) - 50 г

Для обмазки пасок

  • Глазур (Dr. Oetker) - 1 пакунок.
  • Білок яєчний (великий) - 1 шт
  • Цукор - 80 г
  • Сіль - 1 трісок.
  • Кислота лимонна - 1 трісок.
  • Джем (полуничний, протертий без кісточок) - 2 ч. л.

Час приготування: 360 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2626.8 ккал

белки
44.6 р

жири67.5
р

вуглеводи479.7
р

Порції

     

ккал
656.7 ккал


белкі11.2
р

жири16.9
р

вуглеводи119.9
р

100 г страви

     

ккал
305.4 ккал

белкі5.2
р

жири7.8
р

вуглеводи55.8
р


 

Рецепт «Паски» Весняні «на 3-годинній опарі»:

1. Просіюємо борошно.

2. Приготуємо опару. Змішуємо дріжджі (4 г) з 1 ст. ложкою борошна (від загального кол-ва борошна) і з 1 ст. ложкою цукру (від загального кол-ва).

3. Додаємо тепле молоко (50 мл) і перемішуємо. Накриваємо мисочку з опарою блюдцем і ставимо в тепле місце.

4. Ось так, опара піниться, «піднімається» і десь через 3 години опадає, залишається невелика пеніста шапочка.


5. Ізюм залити теплою водою. Все залежить від сухості родзинки, якщо дуже сухий, залийте гарячою водою. Ізюм повинен бути м'який, «пропарений». Хвилин через 10, воду злити, родзинки промити і просушити на сито.

6. У велику миску виливаємо молоко, що залишилося (50 мл), і розігріваємо. Додаємо в тепле молоко: м'яке вершкове масло (60 г), цукор, що залишився, і 0,5 пакетика ванільного цукру, перемішуємо до розчинення цукру.

7. Потім втручаємо 1 яйце і 1 жовток.

8. Додаємо опару, перемішуємо.

9. Невеликими порціями вводимо борошно і кожен раз перемішуємо. Одну столову ложку борошна залишаємо для родзинки.


10. Виходить в'язке, густе і липнуще до рук тісто.

11. Обвалюємо обсохший родзинок у муці, що залишилася.

12. Потім додаємо родзинок і дрібні цукати в тісто, перемішуємо. Перемішується важко, дуже густе тісто. Руки можна змастити маслом.

13. Тут виручає силіконова лопатка, вона добре підчищаємо тісто зі стінок миски. Накриваємо тісто плівкою або щільно прозорим пакетом і ставимо миску в тепле місце для підйому тесту в 2,5 рази. Приблизно на 1,5-2 години.

14. Готове тісто обминаємо.


15. У мене 4 баночки, кожна по 400 мл. Змащуємо їх рослинною олією. Якщо у вас такі ж баночки, як у мене, раджу застелити папером для випічки, і змастити папір і дно, рослинним маслом. Край банок з гострими краями і трохи виступають всередину, дуже незручно витягувати готові паски. Але випікаються паски в таких баночках дуже швидко.

16. Розкласти тісто по банках, я заповнила на 1/3 формочки (по 160 г) .
Накриваємо баночки рушником і ставимо в тепле місце на розстійку до збільшення тесту в 2 рази.

17. Якщо ставити банки в розігріту до 40 С духовку, то можна накрити мокрим і добре вичавленим легким рушником.

18. Випікаємо паски в розігрітій до t 180 З духовці до рум'яної скоринки. Через 30 хвилин, перевіряємо готовність пасок дерев'яною шпажкою. Не пересушіть паски в таких формочках, вони випікаються швидко.

19. Трохи охолоджуємо паски і витягуємо з форми. Вийшли ось такі пасочки. Кладемо паски на бочок і накриваємо рушником.

20. Для покриття верху пасок, можна взяти цукрову глазур Dr. Oetker і приготувати згідно інструкції на упаковці. Готується дуже швидко.

21. Можна приготувати і домашню глазур. В охолоджений білок додати маленьку тріску солі і зійти до м'яких піків. Потім не вимикаючи міксер, невеликими частинами додавати цукор і збивати хвилин 10 до «твердих піків». У самому кінці збивання можна додати тріску лимонної кислоти. Я додала ще жовте варення без кісточок, 2 ч. ложки.
Глазур можна приготувати різного кольору і прикрасити паски.

Приємного чаювання!!!

Від загального кол-ва борошна 250 гр, я відсипала 1 ст. ложку борошна і замість неї додала 1 ст. л. житнього борошна, це за бажанням.


Паски на смак, мені сподобалися. У міру солодкі, м'які і не сухі. Білкова глазур у мене залишилася, її вистачить ще на таке ж кол-во пасок. Ванільного цукру 0,5 пакетика на таке невелике кол-во борошна достатньо.





COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND