Пійяз

Piyaz. Ще одна страва турецької домашньої кухні. В основному подають до котлетів - як гарнір, як салат.

Інгредієнти для «Пійяз»:

  • Квасоля (біла) - 1 стак.
  • Оцус (лимонний) - 4 ст. л.
  • Цибуля ріпчаста - 1 шт
  • Помідор - 1 шт
  • Яйце куряче - 1-2 шт
  • Олія оливкова - 4-5 ст. л.
  • Петрушка - 0,5 пуч.
  • Перець зелений (або болгарський) - 1 шт
  • Сіль

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1440.1 ккал


белкі53.4
р

жири79.8
р

вуглеводи127.4
р

100 г страви

     

ккал
211.8 ккал

белки
7.9 р

жири11.7
р


вуглеводи18.7
р

 

Рецепт «Пійяз»:

На ніч замочити білу квасолю, потім відварити 30-40 хвилин (не солити) .
После відкинути квасолю на дуршлаг, остудити.
Додати до квасолі близько 3 ст. ложок лимонного оцту. Залишити на хвилин 30, можна поставити в холодильник.

Нарізаємо напівкільцями цибулю, гарненько солимо і додаємо ложку того ж оцту, перемішати і залишити теж на 20-30 хвилин.

Зварити яйця, розрізати на 2 або 4 частини.
Помідор нарізати дольками (бажано зняти шкірку з помідора).

Цибуля промити холодною водою. Змішати з фасіллю. Посолити.

Дрібно нарізати петрушку і перемішати з фасіллю.
Викласти квасолю на тарілку.

Кільцями нарізати перець. Перекласти на квасолю.


Прикрасити салат нарізаним яйцем і дольками помідора.
Полити оливковою олією.

ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND