Пійяз
Piyaz. Ще одна страва турецької домашньої кухні. В основному подають до котлетів - як гарнір, як салат.
Інгредієнти для «Пійяз»:
- Квасоля (біла) - 1 стак.
- Оцус (лимонний) - 4 ст. л.
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Помідор - 1 шт
- Яйце куряче - 1-2 шт
- Олія оливкова - 4-5 ст. л.
- Петрушка - 0,5 пуч.
- Перець зелений (або болгарський) - 1 шт
- Сіль
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі53.4 |
жири79.8 |
вуглеводи127.4 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири11.7 |
вуглеводи18.7 |
Рецепт «Пійяз»:
На ніч замочити білу квасолю, потім відварити 30-40 хвилин (не солити) .
После відкинути квасолю на дуршлаг, остудити.
Додати до квасолі близько 3 ст. ложок лимонного оцту. Залишити на хвилин 30, можна поставити в холодильник.
Нарізаємо напівкільцями цибулю, гарненько солимо і додаємо ложку того ж оцту, перемішати і залишити теж на 20-30 хвилин.
Зварити яйця, розрізати на 2 або 4 частини.
Помідор нарізати дольками (бажано зняти шкірку з помідора).
Цибуля промити холодною водою. Змішати з фасіллю. Посолити.
Дрібно нарізати петрушку і перемішати з фасіллю.
Викласти квасолю на тарілку.
Кільцями нарізати перець. Перекласти на квасолю.
Прикрасити салат нарізаним яйцем і дольками помідора.
Полити оливковою олією.
ПРИЄМНОГО АПЕТИТУ!!!