Пиріг «Гармошка» з лимоном

Ароматна гармошка з дріжджового тіста з ароматом цитрусових.

Інгредієнти для «Пиріг» Гармошка «з лимоном»:

Тестування

  • Борошно пшеничне/Борошно - 3 стак.
  • Цукор - 0,25 стак.
  • Дріжджі (сухі) - 11 г
  • Сіль - 0,5 год.
  • Ванілін - 1 г
  • Масло вершкове - 50 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Молоко - 0,75 стак.
  • Вода - 0,25 стак.

Починка

  • Цедра апельсина - 3 ст. л.
  • Цедра лимона - 3 ст. л.
  • Масло вершкове - 50 г
  • Цукор - 0,5 стак.

Топінг

  • Цукор - 0,75 стак.
  • Молоко - 1 ст. л.
  • Сік лимонний - 1 ст. л.
  • Сир вершковий - 100 г

Час приготування: 240 хвилин

Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2964.2 ккал

белкі70
г

жири135.2
р

вуглеводи378.4
р

Порції

     

ккал
370.5 ккал

белкі8.8
р

жири16.9
р

вуглеводи47.3
г

100 г страви

     

ккал
344.7 ккал

белкі8.1
г

жири15.7
р

вуглеводи44
г

 

Рецепт «Пиріг» Гармошка «з лимоном»:

Приготуємо тісто. Розтопимо молоко з маслом, додамо воду і остудимо приблизно до 50 С. В іншій мисці змішаємо борошно, цукор, дріжджі, сіль і ванілін. З'єднаємо обидві маси.

Воб'ємо по одному яйця. Замісимо тісто. Якщо воно занадто липке, додамо ще муки. Викладемо в змащену рослинною олією миску, накриємо рушником і залишимо тісто підходити в теплому місці протягом години.

У цей час займемося начинкою. Я зняла цедру з такої кількості фруктів, оскільки більше не було, але з цього вийшло всього пару столових ложок цедри! Однак, на мій погляд, смак від цього не постраждав. Можна взяти вже готову цедру.

Вершкове мало розтопимо в мікрохвильовці, додамо цукор і цедру. Все добре перемішаємо.

У цей час наше тісто піднялося.

Розкатаємо його у великий прямокутник приблизно 50 на 50 см (ширина розраховується так: ширину вашої прямокутної форми для запікання варто помножити на 5). Розріжемо на 5 частин уздовж. У мене не дуже акуратні вийшли, але на смаку і навіть зовнішньому вигляді це не відбилося)

Змащуємо кожен пласт начинкою і накриваємо наступною смужкою тесту. Останній шар не змащуємо.

Ось така заготовка вийшла. Тепер ріжемо її поперек (ширина смужок повинна бути рівна висоті вашої форми). У мене 5 см.

Викладаємо наше тісто у вигляді гармошки. Накриємо рушником і залишимо ще на 30-60 хвилин для розстійки.

Запікаємо в духовці 30-35 хвилин при температурі 180 С. Хочу зауважити, що через 10 хвилин пиріг став зверху підгорати, так що рекомендую його накрити фольгою.

Зробимо топінг: змішаємо всі інгредієнти в чаші блендера і поб'ємо. Якщо виходить погано, можна додати ще рідин - лимонного соку або молока.

Викладемо на страву, дамо трохи охолонути і покриємо зверху топінгом. Ось така гармошка у нас вийшла!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND