
Пиріг «Гармошка» з лимоном
Ароматна гармошка з дріжджового тіста з ароматом цитрусових.
Інгредієнти для «Пиріг» Гармошка «з лимоном»:
Тестування
- Борошно пшеничне/Борошно - 3 стак.
- Цукор - 0,25 стак.
- Дріжджі (сухі) - 11 г
- Сіль - 0,5 год.
- Ванілін - 1 г
- Масло вершкове - 50 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Молоко - 0,75 стак.
- Вода - 0,25 стак.
Починка
- Цедра апельсина - 3 ст. л.
- Цедра лимона - 3 ст. л.
- Масло вершкове - 50 г
- Цукор - 0,5 стак.
Топінг
- Цукор - 0,75 стак.
- Молоко - 1 ст. л.
- Сік лимонний - 1 ст. л.
- Сир вершковий - 100 г
Час приготування: 240 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі70 |
жири135.2 |
вуглеводи378.4 |
Порції |
|||
ккал |
белкі8.8 |
жири16.9 |
вуглеводи47.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі8.1 |
жири15.7 |
вуглеводи44 |
Рецепт «Пиріг» Гармошка «з лимоном»:
Приготуємо тісто. Розтопимо молоко з маслом, додамо воду і остудимо приблизно до 50 С. В іншій мисці змішаємо борошно, цукор, дріжджі, сіль і ванілін. З'єднаємо обидві маси.
Воб'ємо по одному яйця. Замісимо тісто. Якщо воно занадто липке, додамо ще муки. Викладемо в змащену рослинною олією миску, накриємо рушником і залишимо тісто підходити в теплому місці протягом години.
У цей час займемося начинкою. Я зняла цедру з такої кількості фруктів, оскільки більше не було, але з цього вийшло всього пару столових ложок цедри! Однак, на мій погляд, смак від цього не постраждав. Можна взяти вже готову цедру.
Вершкове мало розтопимо в мікрохвильовці, додамо цукор і цедру. Все добре перемішаємо.
У цей час наше тісто піднялося.
Розкатаємо його у великий прямокутник приблизно 50 на 50 см (ширина розраховується так: ширину вашої прямокутної форми для запікання варто помножити на 5). Розріжемо на 5 частин уздовж. У мене не дуже акуратні вийшли, але на смаку і навіть зовнішньому вигляді це не відбилося)
Змащуємо кожен пласт начинкою і накриваємо наступною смужкою тесту. Останній шар не змащуємо.
Ось така заготовка вийшла. Тепер ріжемо її поперек (ширина смужок повинна бути рівна висоті вашої форми). У мене 5 см.
Викладаємо наше тісто у вигляді гармошки. Накриємо рушником і залишимо ще на 30-60 хвилин для розстійки.
Запікаємо в духовці 30-35 хвилин при температурі 180 С. Хочу зауважити, що через 10 хвилин пиріг став зверху підгорати, так що рекомендую його накрити фольгою.
Зробимо топінг: змішаємо всі інгредієнти в чаші блендера і поб'ємо. Якщо виходить погано, можна додати ще рідин - лимонного соку або молока.
Викладемо на страву, дамо трохи охолонути і покриємо зверху топінгом. Ось така гармошка у нас вийшла!