Пиріг «Татан»
Секрет пирога в карамелізованих яблуках, накритих тестом і після випічки перевернутих догори дном. Спробуйте!
Інгредієнти для «Пиріг» Татан «»:
- Масло вершкове (тісто - 100гр. начинка - 50 гр.) - 150 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 200 г
- Сметана - 1 ст. л.
- Вода (кип "яченая) - 40 мл
- Цукор (начинка) - 3 ст. л.
- Яблуко (начинка) - 500 г
Час приготування: 90 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі22.1 |
жири134.2 |
вуглеводи271 |
Порції |
|||
ккал |
белкі5.5 |
жири33.6 |
вуглеводи67.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.2 |
жири13.6 |
вуглеводи27.4 |
Рецепт «Пиріг» Татан «»:
У борошно викласти холодне вершкове масло і все дрібно порубати ножем. Додати сметану і воду.
Замісити тісто, загорнути його в плівку і покласти на 1 годину в холодильник.
Яблука вимити, розрізати на чотири частини і видалити серцевину.
У чавунній сковороді розтопити масло для начинки. Зняти з плити, посипати цукром і викласти яблука зрізами вниз.
Гасити на сильному вогні протягом 10 хвилин. Яблука перевернути і гасити ще 5 хвилин.
Тісто вийняти з холодильника, розкатати, накрити яблука, підвідкнувши краї тіста всередину.
Випікати протягом 25 хвилин у попередньо розігрітій до 200 * З духовці. Готовий пиріг вийняти з духовки і залишити на 20 хвилин.
Потім накрити стравою, акуратно перевернути.
Приємного апетиту!!!