Пиріг «Татан»

Секрет пирога в карамелізованих яблуках, накритих тестом і після випічки перевернутих догори дном. Спробуйте!

Інгредієнти для «Пиріг» Татан «»:

  • Масло вершкове (тісто - 100гр. начинка - 50 гр.) - 150 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 200 г
  • Сметана - 1 ст. л.
  • Вода (кип "яченая) - 40 мл
  • Цукор (начинка) - 3 ст. л.
  • Яблуко (начинка) - 500 г

Час приготування: 90 хвилин


Кількість порцій: 4

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2382.9 ккал

белкі22.1
г

жири134.2
р

вуглеводи271
г

Порції

     

ккал
595.7 ккал


белкі5.5
р

жири33.6
р

вуглеводи67.8
р

100 г страви

     

ккал
240.7 ккал

белкі2.2
р

жири13.6
р

вуглеводи27.4
р


 

Рецепт «Пиріг» Татан «»:

У борошно викласти холодне вершкове масло і все дрібно порубати ножем. Додати сметану і воду.

Замісити тісто, загорнути його в плівку і покласти на 1 годину в холодильник.

Яблука вимити, розрізати на чотири частини і видалити серцевину.

У чавунній сковороді розтопити масло для начинки. Зняти з плити, посипати цукром і викласти яблука зрізами вниз.


Гасити на сильному вогні протягом 10 хвилин. Яблука перевернути і гасити ще 5 хвилин.

Тісто вийняти з холодильника, розкатати, накрити яблука, підвідкнувши краї тіста всередину.

Випікати протягом 25 хвилин у попередньо розігрітій до 200 * З духовці. Готовий пиріг вийняти з духовки і залишити на 20 хвилин.

Потім накрити стравою, акуратно перевернути.

Приємного апетиту!!!


COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND