
Пиріг з манної крупи
Я дуже люблю соковиту випічку і одна з таких цей смачний пиріг Ревані (Revani) який дуже знаменитий в Греції і Туреччині. Забудьте всі рецепти пирогів з манки і спробуйте цей! Це так просто і так смачно, що навіть дитина впорається! Зазвичай ми боїмося що пиріг не підніметься при випічці... З цим бісквітом, з додаванням манної крупи - пиріг у вас не опуститься при випічці, а навпаки вийде пухнастим і повітряним!!!
Інгредієнти для «Пиріг з манної крупи»:
Тестування
- Яйце куряче (кімнатної температури) - 6 шт
- Цукор (міра склянки 250 мл.) - 1 стак.
- Крупа манна - 1 стак.
- Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
- Ванільна есенція - 1 ч. л.
- Молоко (кімнатної температури) - 4 ст. л.
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Цедра лимона (цедра від 1 лимона) - 1 шт
Сироп
- Цукор - 4 стак.
- Вода - 4 стак.
- Масло вершкове - 30 г
- Ванільна есенція - 1 ч. л.
- Коньяк (за вашим бажанням) - 2 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі81.1 |
жири64.4 |
вуглеводи1405 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі2.7 |
жири2.2 |
вуглеводи47.3 |
Рецепт «Пиріг з манної крупи»:
Борошно просіяти і змішати з манною крупою, розпушувачем і сіллю.
Яйця збити з цукром, приблизно 5-7 хвилин, маса повинна побіліти і збільшиться в розмірі.
Додаємо молоко, цедру, ванільну есен
У 2-3 етапи всипаємо сухі інгредієнти та обережними рухами знизу вверхперемішуємо
силіконовою лопаткою
Переливаємо тісто у форму розміром 25 х 30 см,
і випікаємо в добре розігрітій духовці до 170-175 градусовпротягом
35-40 хвилин.
Готовність пирога перевіряємо сухою дерев'яною паличкою.
А Поки випікається пиріг ми зваримо сироп.
У гарячу воду всинаємо цукор і перемішуваним Додаємо
цедру одного лимона і вершкове масло
Варим сироп протягом 4-5 хвилин
злегка охолонний сироп вливаємо лимонний сік а за бажанням можемо додати коньяк
У 2- 3 етапи Поливаємо пиріг теплим сиропом відразу як тільки вийняли з духовки
Готовий пиріг можна прикрасити меленими горіхами, фісташками або кокосовою стружкою.
Приємного вам чаювання:)