Пиріг з манної крупи

Я дуже люблю соковиту випічку і одна з таких цей смачний пиріг Ревані (Revani) який дуже знаменитий в Греції і Туреччині. Забудьте всі рецепти пирогів з манки і спробуйте цей! Це так просто і так смачно, що навіть дитина впорається! Зазвичай ми боїмося що пиріг не підніметься при випічці... З цим бісквітом, з додаванням манної крупи - пиріг у вас не опуститься при випічці, а навпаки вийде пухнастим і повітряним!!!

Інгредієнти для «Пиріг з манної крупи»:

Тестування

  • Яйце куряче (кімнатної температури) - 6 шт
  • Цукор (міра склянки 250 мл.) - 1 стак.
  • Крупа манна - 1 стак.
  • Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
  • Ванільна есенція - 1 ч. л.
  • Молоко (кімнатної температури) - 4 ст. л.
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Цедра лимона (цедра від 1 лимона) - 1 шт

Сироп

  • Цукор - 4 стак.
  • Вода - 4 стак.
  • Масло вершкове - 30 г
  • Ванільна есенція - 1 ч. л.
  • Коньяк (за вашим бажанням) - 2 ст. л.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
6643.5 ккал

белкі81.1
р

жири64.4
р

вуглеводи1405
р

100 г страви

     

ккал
223.7 ккал

білкі2.7
р

жири2.2
р

вуглеводи47.3
г

 

Рецепт «Пиріг з манної крупи»:

Борошно просіяти і змішати з манною крупою, розпушувачем і сіллю.
Яйця збити з цукром, приблизно 5-7 хвилин, маса повинна побіліти і збільшиться в розмірі.

Додаємо молоко, цедру, ванільну есен
  У 2-3 етапи всипаємо сухі інгредієнти та обережними рухами знизу вверхперемішуємо
силіконовою лопаткою

Переливаємо тісто у форму розміром 25 х 30 см,
і випікаємо в добре розігрітій духовці до 170-175 градусовпротягом
35-40 хвилин.

Готовність пирога перевіряємо сухою дерев'яною паличкою.

А Поки випікається пиріг ми зваримо сироп.

У гарячу воду всинаємо цукор і перемішуваним Додаємо
цедру одного лимона і вершкове масло

Варим сироп протягом 4-5 хвилин
злегка охолонний сироп вливаємо лимонний сік а за бажанням можемо додати коньяк

У 2- 3 етапи Поливаємо пиріг теплим сиропом відразу як тільки вийняли з духовки

Готовий пиріг можна прикрасити меленими горіхами, фісташками або кокосовою стружкою.
Приємного вам чаювання:)

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND