Пиріг з вівсянкою та ацидофіліном
Побачила даний рецепт в якійсь телепередачі. Вирішила спробувати приготувати, але оскільки точних пропорцій не знала, робила все на око. На сніданок тільки так вміли) і ситно і корисно Відмінний варіант для сніданку замість печенюжок (дуже ситно) як для дорослих, так і для дітей, які не перетравлюють вівсянку у вигляді каші. Тут мінімум цукру! (так що хто любить по солодше-окремо додавайте)
Інгредієнти для «Пиріг з вівсянкою і ацидофіліном»:
- Пластівці вівсяни (для основи)
- Ацидофілін (Ацидофілін або Сніжок (зв'язувальний елемент)) - 500 г
- Яйце куряче (1-2 залежно від розміру форми (заливка))
- Смородина червона (можна фрукти (на ваш смак) .у мене була смородина і полуниця)
Час приготування: 20 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі13.5 |
жири16 |
вуглеводи54 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі2.7 |
жири3.2 |
вуглеводи10.8 |
Рецепт «Пиріг з вівсянкою та ацидофіліном»:
Перемолоти вівсяні пластівці в блендері до стану борошна
У перемолоту масу додати ацидофілін або «сніжок» для зв'язки. Отриману м'яку масу викласти у форму і утрамбувати тонким шаром. (оскільки у мене була низька форма, співвідношення основи і начинки вийшло практично 1 до 1)) Повинно бути як мінімум 1 до 2:))
Потім можливі два варіанти начинки) Якщо хочете запечену начинку, як у мене, то:
Варіант 1. засипте фруктово-ягідну начинку цукрозамінником і викладіть на основу. Потім забийте «сніжок» з яйцями і залийте ними фрукти/ягоди. і в духовку на 15-20 хв при t = 200 (залежить від потужності духовки). Подивіться щоб зв'язалася рідка основа і загустіла.
Варіант 2: можна запекти тільки основу, а в начинку додати розведений желатин, все це викласти на готовий коржик і в холодильник. У цьому варіанті начинка буде більш «тверше» читолі...
І вуаля!)) Мій аля-пиріг готовий!)) краще готувати з вечора і відправити в холодильник щоб начинка охолодилася. Приємного апетиту!)))
І наостанок: Не бійтеся експериментувати і знаходити ідеальний варіант саме для вас;)