
Плов з чечевиці
Дуже смачний «плов». Ароматний, солоденький і соковитий
Інгредієнти для «Плов з чечевиці»:
Постна основа
- Чечевиця (Містраль) - 1/2 стак.
- Морква - 2 шт
- Цибуля ріпчаста - 1/2 шт
- Зіра - 1/2 ч.
- Ізюм (великий) - 10 шт
- Сіль - 1/2 ч.
Непісне додавання
- Курка (філе) - 120 г
- Бульйон (м'ясний жирний) - 1/2 стак.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 2
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі113.3 |
жири16.3 |
вуглеводи502 |
Порції |
|||
ккал |
белкі56.7 |
жири8.2 |
вуглеводи251 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі8.2 |
жири1.2 |
вуглеводи36.4 |
Рецепт «Плов з чечевиці»:
Морква і цибуля крупно порізати. Оскаржити до прозорості цибулі
Додати чечевицю «Містраль». Трохи обсмажити. Налити 1 склянку води
Ізюм розпарити в гарячій воді і дрібно порізати. Додати зіру, сіль і родзинок до овочів з чечевицею.
Гасить до готовності і викіпання води (хвилин 10) .
Постна основа готова. Розділити навпіл.
Куряче філе порізати кубиками (2 см). До пісної основи додати м'ясний бульйон і курку. Гасити до готовності курки (хвилин 10)
Для тих, хто постить
І для тих, хто ні