
Постний кекс з грушею
Продовжую серію рецептів- простих і доступних, не містить продуктів тваринного походження, підходить до чаювання у Великий піст.
Інгредієнти для «Пісний кекс з грушею»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
- Олія рослинна - 0,5 стак.
- Цукор - 3 ст. л.
- Ванілін - 1 пакет.
- Мед (за бажанням) - 2 ст. л.
- Сода - 0,5 ч. л.
- Лимон - 0,5 шт
- Груша - 3 шт
- Цукрова пудра - 1 ст. л.
- Вода (тепла 37 град.) - 1 стак.
Час приготування: 50 хвилин
Кількість порцій: 15
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі16.5 |
жири3.3 |
вуглеводи304.7 |
Порції |
|||
ккал |
белкі1.1 |
жири0.2 |
вуглеводи20.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири0.3 |
вуглеводи29.9 |
Рецепт «Пісний кекс з грушею»:
Необхідні продукти.
Воду змішати з цукром, ваніліном, маслом. Додати вимкнене борошно, соду, сік лимона. Замісити тісто. Я використовую для замісу хлібопічку.
Вимити груші, відрізати верхівки, видалити насіння. Нижню частину нарізати кубиками.
Додати нарізану грушу в замішане тісто, перемішати. Розкласти тісто за формочками, зверху втиснути верхівки груш. Не всі формочки будуть з грушами нагорі, рівно за кількістю груш. При бажанні можете зрізати верхівки у більшої кількості груш, тільки їх нижні частини не додавайте в тісто.
Випікайте 35 мін при 160 град. Готові кекси посипте цукровою пудрою, прикрасьте за бажанням. Приємного чаювання!