Постний кекс з грушею

Продовжую серію рецептів- простих і доступних, не містить продуктів тваринного походження, підходить до чаювання у Великий піст.

Інгредієнти для «Пісний кекс з грушею»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 1 стак.
  • Олія рослинна - 0,5 стак.
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Ванілін - 1 пакет.
  • Мед (за бажанням) - 2 ст. л.
  • Сода - 0,5 ч. л.
  • Лимон - 0,5 шт
  • Груша - 3 шт
  • Цукрова пудра - 1 ст. л.
  • Вода (тепла 37 град.) - 1 стак.

Час приготування: 50 хвилин

Кількість порцій: 15

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1276.2 ккал

белкі16.5
р

жири3.3
р

вуглеводи304.7
р

Порції

     

ккал
85.1 ккал

белкі1.1
г

жири0.2
р

вуглеводи20.3
р

100 г страви

     

ккал
125.1 ккал

белки
1.6 р

жири0.3
р

вуглеводи29.9
р

Рецепт «Пісний кекс з грушею»:

Необхідні продукти.

Воду змішати з цукром, ваніліном, маслом. Додати вимкнене борошно, соду, сік лимона. Замісити тісто. Я використовую для замісу хлібопічку.

Вимити груші, відрізати верхівки, видалити насіння. Нижню частину нарізати кубиками.

Додати нарізану грушу в замішане тісто, перемішати. Розкласти тісто за формочками, зверху втиснути верхівки груш. Не всі формочки будуть з грушами нагорі, рівно за кількістю груш. При бажанні можете зрізати верхівки у більшої кількості груш, тільки їх нижні частини не додавайте в тісто.

Випікайте 35 мін при 160 град. Готові кекси посипте цукровою пудрою, прикрасьте за бажанням. Приємного чаювання!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND