Риба з селером і томатним соусом
Гармонія смаку
Інгредієнти для «Риба з селером і томатним соусом»:
- Риба (у мене філе тріски) - 300 г
- Селер черешковий - 2 шт
- Помідор - 2 шт
- Бульйон (рибний) - 300 мл
- Шафран (ниточки) - 10 шт
- Зелень (естрагон, тем'ян - до смаку)
- Лимон - 1 шт
- Масло вершкове - 150 г
- Вершки - 30 мл
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі92.1 |
жири150.3 |
вуглеводи59.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі4.2 |
жири6.9 |
вуглеводи2.7 |
Рецепт «Риба з селером і томатним соусом»:
Шафранові ниточки покласти в бульйон (250 мл) і уварити бульйон удвічі.
Селер нарізати тонкими кружечками наїскошок і бланшувати 1 хв. у солоній воді. Обдати холодною водою.
50 г вершкового масла, вершки і цедру від лимона перемішати до кремоподібної маси.
Рибу посолити і поперчити, намастити лимонною олією і викласти поверх гурткові селери. Рибу викласти у форму для запікання, підлити трохи бульйону і запекти 8-10 хв. при 190 ° C.
У уварений бульйон додати вершкове масло і злегка збити.
Помідори розрізати навпіл, видалити насіння і нарізати дрібними шматочками.
Зелень також подрібнити.
Все покласти в бульйон і довести до кипіння. Приправити до смаку сіллю і перцем.
На тарілку полити соусом і викласти поверх шматочок риби. Подавати можна як з пастою, так і з відвареною картоплею або просто так.