Риба з селером і томатним соусом

Гармонія смаку

Інгредієнти для «Риба з селером і томатним соусом»:

  • Риба (у мене філе тріски) - 300 г
  • Селер черешковий - 2 шт
  • Помідор - 2 шт
  • Бульйон (рибний) - 300 мл
  • Шафран (ниточки) - 10 шт
  • Зелень (естрагон, тем'ян - до смаку)
  • Лимон - 1 шт
  • Масло вершкове - 150 г
  • Вершки - 30 мл

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
1913.6 ккал


белкі92.1
р

жири150.3
р

вуглеводи59.5
г

100 г страви

     

ккал
88.2 ккал

белкі4.2
р

жири6.9
р


вуглеводи2.7
р

 

Рецепт «Риба з селером і томатним соусом»:

Шафранові ниточки покласти в бульйон (250 мл) і уварити бульйон удвічі.

Селер нарізати тонкими кружечками наїскошок і бланшувати 1 хв. у солоній воді. Обдати холодною водою.

50 г вершкового масла, вершки і цедру від лимона перемішати до кремоподібної маси.

Рибу посолити і поперчити, намастити лимонною олією і викласти поверх гурткові селери. Рибу викласти у форму для запікання, підлити трохи бульйону і запекти 8-10 хв. при 190 ° C.

У уварений бульйон додати вершкове масло і злегка збити.


Помідори розрізати навпіл, видалити насіння і нарізати дрібними шматочками.
Зелень також подрібнити.
Все покласти в бульйон і довести до кипіння. Приправити до смаку сіллю і перцем.

На тарілку полити соусом і викласти поверх шматочок риби. Подавати можна як з пастою, так і з відвареною картоплею або просто так.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND