
Рисове низькокалорійне печиво
Печиво зі звичайного рису вареного. Чому низькокалорійні? Тому що немає ніякого масла і борошна... більше користі. На тему користі рису, для тих, хто сумнівається:"Будь-який вид рису корисний, тому що в ньому є вітаміни групи В, вітаміни РР, Е, багато мінералів. У рисі є навіть білок: на сто грамів сирого рису припадає від 4 до 7 грамів білка. Також у рисі велику роль відіграють складні: вони дивні тим, що накопичуються в м'язах людини і, коли це необхідно, вивільняють енергію. Тобто, простіше кажучи, рис забезпечує довготривалий приплив енергії - за допомогою складних вуглеводів - у м'язові тканини. У рисі міститься до 78% вуглеводів, тому рис - відмінний продукт для тих, хто хоче схуднути: знижується денна норма жирів і цукру без втрати енергії, яка необхідна для активного функціонування людини ".
Інгредієнти для «Рисове низькокалорійне печиво»:
- Ріс (варений) - 255 г
- Ряжанка (думаю підійшло б і молоко, кефір) - 1 ст. л.
- Мед (середньо-солодко виходить) - 1 ст. л.
- Мак (приблизно) - 1 ч. л.
- Какао-порошок - 1 ч. л.
- Білок яєчний - 1 шт
- Розпушувач тесту (можна соду, можна взагалі не додавати) - 0,5 ч. л.
- Курага - 4 шт
- Ізюм - 0,5 міськст.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 12
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі28.1 |
жири13.7 |
вуглеводи185.4 |
Порції |
|||
ккал |
белкі2.3 |
жири1.1 |
вуглеводи15.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі7.8 |
жири3.8 |
вуглеводи51.5 |
Рецепт «Рисове низькокалорійне печиво»:
Я взяла варений рис
Додала до нього 1білок, мак, какао, 1ст. л. ряжанки, 1ст. л. меду і збила в блендері в «кашу»
Потім додала сухофрукти і збила ще трохи
Випікала приблизно 15-20 хвилин 170 гр. (газ). Гарячі вони всередині ніжні, тому раджу розігрівати їх у мікрохвильовці перед вживанням. У пост можна прибрати непісні продукти\замінити.
Пригощаємося:-) На смак вони кращі, ніж на вигляд... Зверху горіх і какао.