
Салат картопляний з маринованою цибулею
Дуже простий і дуже смачний салат, який запросто зможе замінити вечерю. Картопля, грибочки, маринований лучок... що ще потрібно для щастя?
Інгредієнти для «Салат картопляний з маринованою цибулею»:
Для салату
- Картопля (велика, відварена в мундирі) - 3 шт
- Шампіньйони (мариновані) - 100 г
- Укроп - 1/2 пуч.
- Олія соняшникова (Олейна) - 2 ст. л.
- Сіль (за смаком) - 1/2 ч. л.
- Перець чорний (за смаком) - 1 трісок.
Маринована цибуля
- Цибуля ріпчаста (велика) - 1 шт
- Вода (холодна, кип'яченая) - 1/2 стак.
- Цукор - 1/2 ст. л.
- Сіль - 1/2 ч.
- Оцус - 2 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі14.5 |
жири31.7 |
вуглеводи109 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі1.5 |
жири3.3 |
вуглеводи11.2 |
Рецепт «Салат картопляний з маринованою цибулею»:
Для маринованої цибулі: цибулю нарізати тонкими півкільцями.
У чаші змішати воду, оцет, розчинити сіль і цукор. Помістити в підготовлений маринад півкільця цибулі і залишити маринуватися на 20-30 хвилин. Потім злити маринад, цибулю трохи віджати.
Відварену картоплю очистити і нарізати невеликим кубиком.
Гриби нарізати невеликими шматочками. Якщо шампіньйони дрібні, то можна їх не різати.
У чаші змішати картоплю, шампіньйони і мариновану цибулю.
Зелень кропу порубати, додати в салат, посолити, поперчити і заправити соняшниковою олією. Все перемішати і подати до столу. Приємного апетиту!