Салат за мотивами корейської кухні
Любителям корейської кухні присвячується. Ситний, гострий, пікантний, смачний. Найголовніше, з доступних продуктів.
Інгредієнти для «Салат за мотивами корейської кухні»:
- Квасоля (дрібна, біла) - 1,5 стак.
- Цибуля ріпчаста (червона) - 1 шт
- Часник - 3 зуб.
- Гриби (мариновані, шампіньйони) - 1 бан.
- Морква (велика) - 1 шт
- Спеції (перець чорний, перець чилі мелений, паприка, коріандр мелений, корейська сіль)
- Масло вершкове (оливкове + 1 ст.л. для смаження) - 1 стак.
- Кунжут - 2 ст. л.
- Уксус (5%) - 1 ст. л.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі66.5 |
жири202.8 |
вуглеводи150.1 |
100 г страви |
|||
|
ккал |
білкі7.6 |
жири23.3 |
вуглеводи17.3 |
Рецепт «Салат за мотивами корейської кухні»:
Нам буде потрібна квасоля фірми Містраль.Попередньо
замочити квасоля на ніч. Відварити (квасоля не солити!)
Морква почистить, трьом на терці для корейської моркви.
Цибулю ріжемо півкільцями.
Часник 1 зубок ріжемо тонкими платівками Кунжут
обсмажити до золотистого кольору на сухій сковороді.
Маринад з грибів злити.
Обжарити часник, різаний платівками, до злегка золотистого кольору, додати цибулю.
Зменшити вогонь на мінімум, протомити пару хвилин.
Змішати в глибокій мисці квасолю, гриби, цибулю з часником, кунжут.
Змішати чорний перець 1 ч. л., перець чили 1 ч. л., паприку 2 год., коріандр мелений 3 год. л., корейську сіль (у мене звичайна) 1 год., часник 2 зуб. пропустити через прес, пекучий перець перемолоти.
У киплячу олію додати всі спеції, добре перемішати.
Залити всі продукти в мисці.
Додати оцет.
Добре перемішати.
PS:таку приправу можна зробити зарання. Перелити в баночку і зберігати в холодильнику.
Дати салату настоятися.
Приємного вам апетиту!
