Шари з черрі і соусом песто
Хрусткі шари з незвичайним ароматом базиліка і соковитими черрі урізноманітнять весняний стіл і порадують своїм яскравим смаком.
Інгредієнти для «Слойки з черрі і соусом песто»:
- Тісто шаре - 1 упак.
- Помідори черрі - 350 г
- Пармезан (для соусу песто + сирна стружка для прикраси) - 50 г
- Часник (для соусу песто) - 1 зуб.
- Горіхи кедрові (для соусу песто) - 50 г
- Олія оливкова (для соусу песто) - 4 ст. л.
- Базилік (для соусу песто + листя для прикраси) - 1 пуч.
Час приготування: 40 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі59.9 |
жири195.3 |
вуглеводи186.6 |
Порції |
|||
ккал |
белкі7.5 |
жири24.4 |
вуглеводи23.3 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі6 |
жири19.5 |
вуглеводи18.7 |
Рецепт «Шари з черрі і соусом песто»:
Розморозити тісто. Помити помідори. Соус песто краще використовувати готовий, але якщо його немає - приготувати самим.
Подрібнити блендером часник, базилік, кедрові горішки, шматочки пармезану до однорідної маси, влити оливкову олію, перемішати. Соус готовий.
Трохи розкатати тісто на припорошеному борошном поверхні і вирізати формою диски, діаметром 10 см.
Рівномірно намастити заготовки з тіста приготованим соусом песто.
Розігріти духовку до 200 градусів.
Перекласти диски на противір, застелений пекарським папером і наколоти виделкою. Зверху покласти по кілька помідорчиків черрі.
Випікати 20 - 25 хвилин до золотистого кольору.
Після того, як шари будуть готові і черрі злегка розкриються, помідори можна посолити до смаку. Присипати стружкою пармезану і зеленню. Подавати гарячими.
Приємного апетиту!