Штрудель з гарбузово-творожною начинкою
Штрудель - це австрійський пиріг з бездрожжевого тонкого тіста. Класичний штрудель робили з яблуками або вишнею. Штрудель - це недорогий пиріг і, мабуть, це ще зіграло таку роль в його неймовірній популярності. Продукти, які потрібні для його приготування прості і є практично в кожному будинку.
Інгредієнти для «Штрудель з гарбузово-творожною начинкою»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 300 г
- Олія рослинна (2 ст. л. - в тісто, 1 ст.л. - для мастила) - 3 ст. л.
- Масло вершкове - 100 г
- Гарбуз (тертий, віджата) - 250 г
- Сир - 250 г
- Чорнослив - 100 г
- Цукор - 3 ст. л.
- Яйце куряче (1шт. - в начинку, 1шт. - для мастила) - 2 шт
- Сметана - 2 ст. л.
- Ванільний цукор - 1 пакет.
- Вода (тепла) - 200 г
Час приготування: 100 хвилин
Кількість порцій: 8
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
|
ккал |
белкі94.2 |
жири154.1 |
вуглеводи402.8 |
Порції |
|||
|
ккал |
белки |
жири19.3 |
вуглеводи50.4 |
100 г страви |
|||
|
ккал |
белкі6.3 |
жири10.3 |
вуглеводи27 |
Рецепт «Штрудель з гарбузово-творожною начинкою»:
1) Гарбуз очищаємо і натераєм на великій терці. Трохи посипаємо сіллю, перемішуємо і даємо постояти, щоб відійшов сік. Сік з гарбуза віджимаємо і для начинки залишаємо вже «безсочний» гарбуз.
З'єднуємо віджатий гарбуз і сир. Додаємо туди: 1 яйце, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. сметани, пакетик ванільного цукру, нарізаний чорнослив (промитий і набухлий)
.2) У миску насипаємо борошно і вливаємо в нього 2 столові ложки рослинної олії
. У склянку наливаємо теплу воду. Підсалюємо її і вливаючи підсолену теплу воду в борошно замішуємо тісто. Тісто має вийти м'яким, але пружним
. Ділимо тісто на 2 частини. Кожну половинку змащуємо рослинною олією. Після змазки відправляємо тісто для штруделю на 30 хвилин в холодильник
.3) Виймаємо шматочки по одному з холодильника і розкочуємо в тонкий прямокутний пласт приблизно 30 * 50 см. Пласт повинен бути таким тонким, щоб через нього було видно малюнок на картинці. Тепер 1-й розкатаний тонко пласт тіста змащуємо розм'якшеним вершковим масл
ом. Коли він буде змащений повністю, кладемо на нього 2-й розкатаний шар тесту
. На розкатані і сполучені коржі викладаємо начинку так, щоб краї були вільними приблизно на 3-4 см. Штрудель згортаємо рулетом. Бічні краї копіюємо і підвертаємо вн
из. Верх штруделя змащуємо збитим яйцем
. Випікається в духовці при температурі 180-200 градусів приблизно хвилин
40.Готовий штрудель розрізає коли він трохи охолоне.
