Штрудель з гарбузово-творожною начинкою

Штрудель - це австрійський пиріг з бездрожжевого тонкого тіста. Класичний штрудель робили з яблуками або вишнею. Штрудель - це недорогий пиріг і, мабуть, це ще зіграло таку роль в його неймовірній популярності. Продукти, які потрібні для його приготування прості і є практично в кожному будинку.

Інгредієнти для «Штрудель з гарбузово-творожною начинкою»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 300 г
  • Олія рослинна (2 ст. л. - в тісто, 1 ст.л. - для мастила) - 3 ст. л.
  • Масло вершкове - 100 г
  • Гарбуз (тертий, віджата) - 250 г
  • Сир - 250 г
  • Чорнослив - 100 г
  • Цукор - 3 ст. л.
  • Яйце куряче (1шт. - в начинку, 1шт. - для мастила) - 2 шт
  • Сметана - 2 ст. л.
  • Ванільний цукор - 1 пакет.
  • Вода (тепла) - 200 г

Час приготування: 100 хвилин

Кількість порцій: 8

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3322 ккал

белкі94.2
р

жири154.1
р

вуглеводи402.8
р

Порції

     

ккал
415.3 ккал

белки
11.8 р

жири19.3
р

вуглеводи50.4
р

100 г страви

     

ккал
223 ккал

белкі6.3
р

жири10.3
р

вуглеводи27
г

 

Рецепт «Штрудель з гарбузово-творожною начинкою»:

1) Гарбуз очищаємо і натераєм на великій терці. Трохи посипаємо сіллю, перемішуємо і даємо постояти, щоб відійшов сік. Сік з гарбуза віджимаємо і для начинки залишаємо вже «безсочний» гарбуз.

З'єднуємо віджатий гарбуз і сир. Додаємо туди: 1 яйце, 3 ст. л. цукру, 2 ст. л. сметани, пакетик ванільного цукру, нарізаний чорнослив (промитий і набухлий)

.2) У миску насипаємо борошно і вливаємо в нього 2 столові ложки рослинної олії

. У склянку наливаємо теплу воду. Підсалюємо її і вливаючи підсолену теплу воду в борошно замішуємо тісто. Тісто має вийти м'яким, але пружним

. Ділимо тісто на 2 частини. Кожну половинку змащуємо рослинною олією. Після змазки відправляємо тісто для штруделю на 30 хвилин в холодильник

.3) Виймаємо шматочки по одному з холодильника і розкочуємо в тонкий прямокутний пласт приблизно 30 * 50 см. Пласт повинен бути таким тонким, щоб через нього було видно малюнок на картинці. Тепер 1-й розкатаний тонко пласт тіста змащуємо розм'якшеним вершковим масл

ом. Коли він буде змащений повністю, кладемо на нього 2-й розкатаний шар тесту

. На розкатані і сполучені коржі викладаємо начинку так, щоб краї були вільними приблизно на 3-4 см. Штрудель згортаємо рулетом. Бічні краї копіюємо і підвертаємо вн

из. Верх штруделя змащуємо збитим яйцем

. Випікається в духовці при температурі 180-200 градусів приблизно хвилин

40.Готовий штрудель розрізає коли він трохи охолоне.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND