Сирний пиріг з грушами

На мій погляд, чудове поєднання м'якого сиру і груші. Ніжний, вершковий, шовковий...

Інгредієнти для «Сирний пиріг з грушами»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
  • Сіль - 1/2 ч.
  • Масло вершкове (холодне) - 50 г
  • Груша - 3-4 шт
  • Сир напівтвердий (камембер) - 250 г
  • Сметана (або вершки) - 200 г
  • Яйце куряче - 2 шт
  • Сік яблучний - 4 ст. л.
  • Сік лимонний - 2-3 год.

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2920.9 ккал

белкі109.8
р

жири164
г

вуглеводи259.9
р

100 г страви

     

ккал
210.1 ккал

белки
7.9 р

жири11.8
р

вуглеводи18.7
р

 

Рецепт «Сирний пиріг з грушами»:

Борошно і сіль змішати, додати нарізану олію і перемішати, влити 75 мл води і замісити тісто. Загорнути в плівку і прибрати в холод на 30 хв.

Форму для випічки змастити маслом. Тісто розкатати і викласти в форму, не забуваючи про бортики. Покласти зверху пекарський папір і насипати «вантаж». Це може бути сухий горох або квасоля. У мене спеціальне пристосування для цього. Поставити в розігріту до 180 ° С духовку і випікати, так би мовити, «в сліпу» 15 хв., злегка остудити
.

Тим часом наріжемо грушу на шматочки. Сбрызнуть лимонным соком

Камембер звільнити від білої корочки і нарізати ломтиками. Якщо хто любить більш пікантний смак, можете взяти сир з блакитною цвіллю - Камбоцола або ще міцніше - Горгонцола.

Сметану, яйця, яблучний сік змішати. Посолити і додати перцю.

Грушу і сир викласти довільно на тісто і залити яєчною масою. Випікати 25 хв., трохи остудити, можна подавати.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND