
Сирний пиріг з грушами
На мій погляд, чудове поєднання м'якого сиру і груші. Ніжний, вершковий, шовковий...
Інгредієнти для «Сирний пиріг з грушами»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 250 г
- Сіль - 1/2 ч.
- Масло вершкове (холодне) - 50 г
- Груша - 3-4 шт
- Сир напівтвердий (камембер) - 250 г
- Сметана (або вершки) - 200 г
- Яйце куряче - 2 шт
- Сік яблучний - 4 ст. л.
- Сік лимонний - 2-3 год.
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі109.8 |
жири164 |
вуглеводи259.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири11.8 |
вуглеводи18.7 |
Рецепт «Сирний пиріг з грушами»:
Борошно і сіль змішати, додати нарізану олію і перемішати, влити 75 мл води і замісити тісто. Загорнути в плівку і прибрати в холод на 30 хв.
Форму для випічки змастити маслом. Тісто розкатати і викласти в форму, не забуваючи про бортики. Покласти зверху пекарський папір і насипати «вантаж». Це може бути сухий горох або квасоля. У мене спеціальне пристосування для цього. Поставити в розігріту до 180 ° С духовку і випікати, так би мовити, «в сліпу» 15 хв., злегка остудити
.
Тим часом наріжемо грушу на шматочки. Сбрызнуть лимонным соком
Камембер звільнити від білої корочки і нарізати ломтиками. Якщо хто любить більш пікантний смак, можете взяти сир з блакитною цвіллю - Камбоцола або ще міцніше - Горгонцола.
Сметану, яйця, яблучний сік змішати. Посолити і додати перцю.
Грушу і сир викласти довільно на тісто і залити яєчною масою. Випікати 25 хв., трохи остудити, можна подавати.