Сирний суп-пюре з броколі
Легкий і дієтичний суп-пюре. За рахунок броколі - ще й дуже корисний! Рецепт цього супу був розміщений на сайті в 2010 році користувачем Олена2008 під назвою «Сирний суп-пюре з броколі» та ілюстрований мною в рамках акції «Розмальовки».
Інгредієнти для «Сирний суп-пюре з броколі»:
- Сирок плавлений - 2 шт
- Вершки - 200 мл
- Шампіньйони - 400 г
- Брокколі - 400 г
- Цибуля ріпчаста - 1 шт
- Морква - 2 шт
- Вода - 2 л
- Олія рослинна (для смаження)
- Спеції (сіль, перець, «» Прованські трави «»)
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири108.3 |
вуглеводи50.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2 |
жири3.2 |
вуглеводи1.5 |
Рецепт «Сирний суп-пюре з броколі»:
Ставимо воду на вогонь. Доводимо до кипіння і в киплячу воду кидаємо нарізану моркву і цибулю (цибулю я відразу розділила на половинки, оскільки половинку виймаємо потім, а половинка залишається).
Через 10 хвилин після закипання додаємо в суп розібрану на суцвіття і вимиту броколі і залишаємо варитися.
У цей час підготуємо гриби. Половину ми оскаржуємо на олії.
А другу половину грибів кидаємо в суп. І варимо суп до повної готовності морквини.
Поки вариться суп, виливаємо в піалу вершки, а в них додаємо плавлений сирок. У мене сирок був дуже м'якої консистенції. Якщо у Вас буде такий, який ріжеться - просто наріжте його і кидайте в вершки.
А я свій сирок трохи збила вінчиком у вершках. Практично, до повного розчинення.
Коли морквина буде готова, виливаємо вершки з сиром у суп (попередньо виудивши одну половинку цибулі).
І подрібнюємо блендером супчик до стану пюре.
Прикрашаємо зеленню, додаємо в суп-пюре обсмажені грибочки і насолоджуємося легким і дієтичним супом. Подавати рекомендується з підсмаженим хлібом.