Смородиновий пиріг
Пропоную ще один варіант смачного використання червоної смородини.
Інгредієнти для «Смородиновий пиріг»:
Бісквіт
- Масло вершкове (кімнатної температури) - 200 г
- Цукор - 150 г
- Цедра лимона - 1/2 шт
- Яйце куряче - 3 шт
- Розпушувач тіста - 2 ч. л.
- Крохмаль картопляний - 100 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 220 г
Починка
- Смородина червона - 450 г
- Цукор (за смаком) - 3 ст. л.
Бісквітна заливка
- Яйце куряче - 1 шт
- Цукор - 25 г
- Ванілін - 0,5 пач.
- Крохмаль картопляний - 30 г
- Борошно пшеничне/Борошно - 20 г
- Сік свіжовижатий (смородиновий) - 20 мл
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі55.3 |
жири194.9 |
вуглеводи575.9 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі3.6 |
жири12.7 |
вуглеводи37.6 |
Рецепт «Смородиновий пиріг»:
Вершкове масло кімнатної температури з'єднати з цукром, лимонною цедрою і збити ретельно міксером.
Додати яйця і збити. Потім додати крохмаль, розпушувач, борошно і збити до однорідності тесту.
Готове тісто вилити в змащену маслом форму і розрівняти. Бажано використовувати форму діаметром 26-28см, інакше пиріг вийде високий і буде дуже довго пропікатися.
Червону смородину перемішати з цукром (за своїм смаком) і викласти на пиріг, розподіляючи рівно по всій поверхні, не доходячи до краю 1916 1см. Начинку ЗЛЕГКА придавити долонею. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів. Готовність тесту перевірити дерев'яною паличкою.
Поки випікається основна частина пирога, підготуємо бісквітну заливку.
Яйця розтерти з цукром і ваніліном. Додати крохмаль, борошно і ретельно перемішати.
Зі свіжої червоної смородини (60г) вичавити сік будь-яким зручним для Вас способом. Я збила блендером до стану пюре, протерла через сито і отримала смачний свіжовижатий смородиновий сік.
Отриманий свіжовижатий сік із смородини додати до бісквітної заливки і перемішати.
Готову основну частину пирога дістати з духовки і намастити зверху бісквітною заливкою. Поставити в духовку і випікати ще 15 хвилин, не змінюючи температуру.
Готовий пиріг повністю остудити і витягнути з форми.
Ділюся з Вами ще одним чудовим і смачним рецептом з утилізації свіжої смородини Смак біля пирога кисло-солодкий, тому в начинку цукор додавайте за своїм смаком. Я додавала 3 ст. л. Дружину було трохи кислувато, а мені і свекрухи виявилося в самий раз.
Пиріг зверху посипте цукровою пудрою.
Пригощайтеся Приємного апетиту