Смородиновий пиріг

Пропоную ще один варіант смачного використання червоної смородини.

Інгредієнти для «Смородиновий пиріг»:

Бісквіт

  • Масло вершкове (кімнатної температури) - 200 г
  • Цукор - 150 г
  • Цедра лимона - 1/2 шт
  • Яйце куряче - 3 шт
  • Розпушувач тіста - 2 ч. л.
  • Крохмаль картопляний - 100 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 220 г

Починка

  • Смородина червона - 450 г
  • Цукор (за смаком) - 3 ст. л.

Бісквітна заливка

  • Яйце куряче - 1 шт
  • Цукор - 25 г
  • Ванілін - 0,5 пач.
  • Крохмаль картопляний - 30 г
  • Борошно пшеничне/Борошно - 20 г
  • Сік свіжовижатий (смородиновий) - 20 мл

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
4261 ккал

белкі55.3
р

жири194.9
р

вуглеводи575.9
г

100 г страви

     

ккал
278.5 ккал

білкі3.6
р

жири12.7
р

вуглеводи37.6
р

 

Рецепт «Смородиновий пиріг»:

Вершкове масло кімнатної температури з'єднати з цукром, лимонною цедрою і збити ретельно міксером.

Додати яйця і збити. Потім додати крохмаль, розпушувач, борошно і збити до однорідності тесту.

Готове тісто вилити в змащену маслом форму і розрівняти. Бажано використовувати форму діаметром 26-28см, інакше пиріг вийде високий і буде дуже довго пропікатися.
Червону смородину перемішати з цукром (за своїм смаком) і викласти на пиріг, розподіляючи рівно по всій поверхні, не доходячи до краю 1916 1см. Начинку ЗЛЕГКА придавити долонею. Випікати в заздалегідь розігрітій духовці 30-40 хвилин при температурі 200 градусів. Готовність тесту перевірити дерев'яною паличкою.

Поки випікається основна частина пирога, підготуємо бісквітну заливку.
Яйця розтерти з цукром і ваніліном. Додати крохмаль, борошно і ретельно перемішати.

Зі свіжої червоної смородини (60г) вичавити сік будь-яким зручним для Вас способом. Я збила блендером до стану пюре, протерла через сито і отримала смачний свіжовижатий смородиновий сік.

Отриманий свіжовижатий сік із смородини додати до бісквітної заливки і перемішати.

Готову основну частину пирога дістати з духовки і намастити зверху бісквітною заливкою. Поставити в духовку і випікати ще 15 хвилин, не змінюючи температуру.

Готовий пиріг повністю остудити і витягнути з форми.

Ділюся з Вами ще одним чудовим і смачним рецептом з утилізації свіжої смородини Смак біля пирога кисло-солодкий, тому в начинку цукор додавайте за своїм смаком. Я додавала 3 ст. л. Дружину було трохи кислувато, а мені і свекрухи виявилося в самий раз.

Пиріг зверху посипте цукровою пудрою.



Пригощайтеся Приємного апетиту

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND