Томатна паста з духовки
Набридли кетчуп і соуси в якості заправки до борща, які надають свій смак! Вирішила зробити томатну пасту без всяких добавок «only tomato» і ще не мало важливий критерій швидко!!
Інгредієнти для «Томатна паста з духовки»:
- Помідор - 4 кг
- Сіль (Крупна) - 4 ст. л.
- Олія оливкова (Олія соняшникова) - 0.5 стак.
Час приготування: 140 хвилин
Кількість порцій: 1
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі24 |
жири147.7 |
вуглеводи168 |
100 г страви |
|||
ккал |
белки |
жири3.5 |
вуглеводи3.9 |
Рецепт «Томатна паста з духовки»:
1. Помити і порізати помідори крупно на ваш розсуд і скласти це все в каструлю
2. Поставити каструлю на вогонь нічого додаючи і варити 25-30 хвилин, поки помідори не стануть м'якими!
3. Пропустити всі помідори через сито!
4. В отриману томатну масу додати сіль і олію. Розмішати все до розчинення солі. Залити в противагу з високими бортами! У мене вийшло два глибоких противня! І поставити в духовку на максимальну температуру! У мене духовка на 275 градусів, а за часом приблизно 1 годину 10 хвилин! Періодично перешкоджати!
5. Розлити томатну пасту по баночках (кому куди зручно) і поставити в холод! Можна в холодильник, а можна в підвал, а можна і в морозильник у пластикових контейнерах! Якщо плануєте зберігати всю зиму, то рекомендую зверху налити в кожну баночку трохи масло, щоб закрило верхівку томатної пасти, тоді не буде утворювати корочка зверху!