Торт «Манний»

Тим, хто не любить страви з манної крупи не повідомляйте з чого приготовлений торт, так як досі ніхто не вгадав з чого я його готую!!! Простий у приготуванні, доступний навіть дітям (я його почала готувати в 7 класі). Ніжний, повітряний, схожий на пудинг, він порадує Вашу сім'ю, друзів і близьких.

Інгредієнти для «Торт» Манний «»:

  • Яйце куряче - 4 шт
  • Сметана (жирність 10-15%, не більше) - 2 стак.
  • Цукор (у тісто - 2 стак.; для глазурі - 4 ст.л.)
  • Крупа манна - 1.33 стак.
  • Сода гашена оцтом - 1.5 ч. л.
  • Какао-порошок (у тісто - 3 ст.л.; для глазурі - 3 ст.л.) - 6 ст. л.
  • Молоко (для глазурі) - 2 ст. л.
  • Масло вершкове (для глазурі - 70 г; для крему - 350 р.) - 420 г
  • Молоко згущене (для крему; жирність 8.5%) - 1 бан.
  • Горіхи волоські (за бажанням)
  • Мак (за бажанням)

Час приготування: 100 хвилин

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
7149.7 ккал

белкі140.5
р

жири529.1
г

вуглеводи459.7
р

100 г страви

     

ккал
357.5 ккал

белкі7
г

жири26.5
р

вуглеводи23
г

 

Рецепт «Торт» Манний «»:

Для тесту і крему.

Для глазурі.

Для різноманітності і пікантності (можна не додавати).

Змішати цукор, сметану, яйця, соду гашену.

Перешкоджаючи суміш, не поспішаючи, засипаємо манну крупу.

Отриману суміш поділяємо на 2 рівні частини. З кожної частини випікати по 2 коржі, тобто вийде 2 темних коржі, 2 - світлих, всього - 4.

Я дуже люблю торти з волоським горіхом, тому волоські горіхи подрібнюю товкушкою (не дуже дрібно). Якщо волоські горіхи не любите, можна готувати без них, торт все одно смачний.

В одну частину суміші (буде темна) додаємо какао-порошок і горіхи.

Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Раніше я готувала торт у чавунній сковорідці (попередньо розігрів її в духовці). Тут в перший раз використовувала силіконову форму (ура! утворитися).

Перш ніж залити суміш у форму для випікання, треба обов'язково її добре перешкодити, оскільки манка опускається на дно. Виливаємо у форму половину.

Ставимо форму в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин (краще поглядати, оскільки пічки у всіх різні і форми для випічки теж).

Половину суміші (без какао і горіха, світлу) так само виливаємо у форму для випікання.

А в другу половину (світлої) суміші я додаю мак, знову ж таки за бажанням, можна цього і не робити. Але виходить оригінально.

Для приготування крему: у згущене молоко додаю розм'якшене вершкове масло...

... і збиваємо крем міксером.

Для приготування глазурі: змішуємо цукор, олію, молоко і какао, і ставимо на вогонь.

Доводимо до кипіння і на повільному вогні кип'ятим 5 хвилин. Глазур остужаем.

Далі, по черзі, укладаємо коржі, попередньо просочивши кожен з них. Для пікантного смаку, сироп для просочення коржів приготувати з води, цукру та горілки (можна коньяк) пропорції 1:1:1. Смак спиртного не відчувається. Можна не додавати, якщо є причини.

Після просочення, корж змащуємо кремом. Коржі укладати чергуючи: чорний - білий.

Верхній останній корж кремом не змащуємо, а...

... заливаємо глазур'ю.

Акуратно змастивши гору і бока торта, приступаємо до прикраси.

У кондитерський шприц набираємо білий крем. І наносимо на торт смужки.

Виходить смугастий тортик.

Зубочисткою проводимо по торту, перетинаючи білі смужки, спочатку вправо...

... а потім вліво.

Виходить ошатний і дуже смачний торт. Приємного апетиту, побалуйте коханих!!!

Якщо любите в торті родзинок, то можна в один з коржів (припустимо в один темний) додати родзинок, і вийде 1 шар з волоським горіхом і какао, 2-ий - з маком, 3-й - з родзинкою і какао, 4-ий - без добавок.

Торт у розрізі.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND