
Торт «Манний»
Тим, хто не любить страви з манної крупи не повідомляйте з чого приготовлений торт, так як досі ніхто не вгадав з чого я його готую!!! Простий у приготуванні, доступний навіть дітям (я його почала готувати в 7 класі). Ніжний, повітряний, схожий на пудинг, він порадує Вашу сім'ю, друзів і близьких.
Інгредієнти для «Торт» Манний «»:
- Яйце куряче - 4 шт
- Сметана (жирність 10-15%, не більше) - 2 стак.
- Цукор (у тісто - 2 стак.; для глазурі - 4 ст.л.)
- Крупа манна - 1.33 стак.
- Сода гашена оцтом - 1.5 ч. л.
- Какао-порошок (у тісто - 3 ст.л.; для глазурі - 3 ст.л.) - 6 ст. л.
- Молоко (для глазурі) - 2 ст. л.
- Масло вершкове (для глазурі - 70 г; для крему - 350 р.) - 420 г
- Молоко згущене (для крему; жирність 8.5%) - 1 бан.
- Горіхи волоські (за бажанням)
- Мак (за бажанням)
Час приготування: 100 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі140.5 |
жири529.1 |
вуглеводи459.7 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі7 |
жири26.5 |
вуглеводи23 |
Рецепт «Торт» Манний «»:
Для тесту і крему.
Для глазурі.
Для різноманітності і пікантності (можна не додавати).
Змішати цукор, сметану, яйця, соду гашену.
Перешкоджаючи суміш, не поспішаючи, засипаємо манну крупу.
Отриману суміш поділяємо на 2 рівні частини. З кожної частини випікати по 2 коржі, тобто вийде 2 темних коржі, 2 - світлих, всього - 4.
Я дуже люблю торти з волоським горіхом, тому волоські горіхи подрібнюю товкушкою (не дуже дрібно). Якщо волоські горіхи не любите, можна готувати без них, торт все одно смачний.
В одну частину суміші (буде темна) додаємо какао-порошок і горіхи.
Форму для випічки змащуємо вершковим маслом. Раніше я готувала торт у чавунній сковорідці (попередньо розігрів її в духовці). Тут в перший раз використовувала силіконову форму (ура! утворитися).
Перш ніж залити суміш у форму для випікання, треба обов'язково її добре перешкодити, оскільки манка опускається на дно. Виливаємо у форму половину.
Ставимо форму в попередньо розігріту духовку до 180 градусів на 20 хвилин (краще поглядати, оскільки пічки у всіх різні і форми для випічки теж).
Половину суміші (без какао і горіха, світлу) так само виливаємо у форму для випікання.
А в другу половину (світлої) суміші я додаю мак, знову ж таки за бажанням, можна цього і не робити. Але виходить оригінально.
Для приготування крему: у згущене молоко додаю розм'якшене вершкове масло...
... і збиваємо крем міксером.
Для приготування глазурі: змішуємо цукор, олію, молоко і какао, і ставимо на вогонь.
Доводимо до кипіння і на повільному вогні кип'ятим 5 хвилин. Глазур остужаем.
Далі, по черзі, укладаємо коржі, попередньо просочивши кожен з них. Для пікантного смаку, сироп для просочення коржів приготувати з води, цукру та горілки (можна коньяк) пропорції 1:1:1. Смак спиртного не відчувається. Можна не додавати, якщо є причини.
Після просочення, корж змащуємо кремом. Коржі укладати чергуючи: чорний - білий.
Верхній останній корж кремом не змащуємо, а...
... заливаємо глазур'ю.
Акуратно змастивши гору і бока торта, приступаємо до прикраси.
У кондитерський шприц набираємо білий крем. І наносимо на торт смужки.
Виходить смугастий тортик.
Зубочисткою проводимо по торту, перетинаючи білі смужки, спочатку вправо...
... а потім вліво.
Виходить ошатний і дуже смачний торт. Приємного апетиту, побалуйте коханих!!!
Якщо любите в торті родзинок, то можна в один з коржів (припустимо в один темний) додати родзинок, і вийде 1 шар з волоським горіхом і какао, 2-ий - з маком, 3-й - з родзинкою і какао, 4-ий - без добавок.
Торт у розрізі.