Умач халва

Можна халву готувати зі звичайного борошна, але в нашій родині всі люблять умач халву.

Інгредієнти для «Умач халва»:

  • Борошно пшеничне/Борошно - 200 г
  • Вода - 0,5 стак.
  • Сіль (2 тріски)
  • Цукор - 1,5 стак.
  • Вода - 1,5 стак.
  • Шафран (або жовтий імбир)
  • Масло топлене (або вершкове) - 250 г

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
3814.4 ккал


белкі19.2
р

жири247.4
р

вуглеводи380.6
р

100 г страви

     

ккал
410.2 ккал

белкі2.1
г

жири26.6
р


вуглеводи40.9
р

 

Рецепт «Умач халва»:

Для умача:
200 г муки
0,5 ст. воды
щепотка соли

В просеянную муку добавляем соль и воды понемножку (можно сказать - каплями), протереть через дуршлаг, чтобы все были одинаковых размеров и аккуратными;

борошно, перетерте з водою (УМАЧ), залишаємо на ніч, щоб висох.

Варім сироп з цукру і 1,5 ст. води і додаємо шафран.

У гарячу сковороду покладемо масло.

У розтоплену олію акуратно сипимо умач


і смажимо до золотистого кольору.

Потім додаємо сироп дуже обережно!!!
Добре перемішуємо, щоб не було грудок,

сироп повинен повністю випаритися. Залишається тільки масло, готова халва легко відокремлюється від сковороди.

Кладемо в тарілку і прикрашаємо.

Коли їж цю халву, хрустять дрібні грудочки, дуже смачно, спробуйте.
Приємного апетиту!


Зазвичай я використовую інгредієнти умач халви в наступних пропорціях:
Для умача:
200 г мукі0
, 5 ст. водищепотка
соліДля

сиропу:
1, 5 ст. сахара
1, 5 ст. водишафранДля


жарки:
250 г топленого сл. маслаїз

такої кількості продуктів виходить дві тарілки.

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND