Умач халва
Можна халву готувати зі звичайного борошна, але в нашій родині всі люблять умач халву.
Інгредієнти для «Умач халва»:
- Борошно пшеничне/Борошно - 200 г
- Вода - 0,5 стак.
- Сіль (2 тріски)
- Цукор - 1,5 стак.
- Вода - 1,5 стак.
- Шафран (або жовтий імбир)
- Масло топлене (або вершкове) - 250 г
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі19.2 |
жири247.4 |
вуглеводи380.6 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі2.1 |
жири26.6 |
вуглеводи40.9 |
Рецепт «Умач халва»:
Для умача:
200 г муки
0,5 ст. воды
щепотка соли
В просеянную муку добавляем соль и воды понемножку (можно сказать - каплями), протереть через дуршлаг, чтобы все были одинаковых размеров и аккуратными;
борошно, перетерте з водою (УМАЧ), залишаємо на ніч, щоб висох.
Варім сироп з цукру і 1,5 ст. води і додаємо шафран.
У гарячу сковороду покладемо масло.
У розтоплену олію акуратно сипимо умач
і смажимо до золотистого кольору.
Потім додаємо сироп дуже обережно!!!
Добре перемішуємо, щоб не було грудок,
сироп повинен повністю випаритися. Залишається тільки масло, готова халва легко відокремлюється від сковороди.
Кладемо в тарілку і прикрашаємо.
Коли їж цю халву, хрустять дрібні грудочки, дуже смачно, спробуйте.
Приємного апетиту!
Зазвичай я використовую інгредієнти умач халви в наступних пропорціях:
Для умача:
200 г мукі0
, 5 ст. водищепотка
соліДля
сиропу:
1, 5 ст. сахара
1, 5 ст. водишафранДля
жарки:
250 г топленого сл. маслаїз
такої кількості продуктів виходить дві тарілки.