
Веганське морозиво
Ви їли морозиво без молока, вершків або вершкового масла? Ні? Тоді я вас запрошую спробувати! До смаку дуже схоже на вершкове, таке м'яке, легке і повітряне! Відмінне завершення святкової вечірки! А якщо таке морозиво подати з горішками і свіжими ягодами ви відчуєте справжній смак свята!
Інгредієнти для «Веганське морозиво»:
- Нут - 150 г
- Цукор - 5 ст. л.
- Вода - 500 мл
- Ванілін - 1 г
- Сік лимонний - 2 ст. л.
Час приготування: 240 хвилин
Кількість порцій: 4
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі30.5 |
жири6.5 |
вуглеводи190.1 |
Порції |
|||
ккал |
білкі7.6 |
жири1.6 |
вуглеводи47.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі3.8 |
жири0.8 |
вуглеводи23.8 |
Рецепт «Веганське морозиво»:
Власне, сам нут нам не потрібен, нам потрібна вода до якої він варився! Вже не знаю, який секретний інгредієнт є в складі нуту, але відвар збивається не гірше вершків або яєчних білків
! Воду, в якій він варився використовуємо для морозива.
Інгредієнтів я вказала приблизну кількість, адже у всіх різні смаки! Може, хтось захоче покласти побільше цукру.
Вливаємо нутовий відвар у склянку блендера і збиваємо вінчиком. Буквально через 1-2 хвилини з'явиться піна і обсяг збільшується просто на очах.
У мене відвару було близько 230-240 мілілітрів, враховуйте, що він дуже сильно збільшується в обсязі. Або відразу готуйте в іншій ємності або зменшіть кількість мілілітрів.
Продовжуючи збивати, поступово додаємо цукор, ванілін і лимонний сік. Весь відвар повинен збитися, водянистого осаду на дні склянки не повинно бути. Збивати доведеться хвилин 5-7, це залежить від потужності блендера. Ви побачите, що морозиво стане білим, пишним і повітряним.
Морозиво так збільшилося в обсязі, що йому стало мало місця в склянці блендера, мені довелося перекласти його в каструлю. Враховуйте це! Бачите, яка щільна і тримає форму виходить маса.
Перекладаємо морозиво в контейнер і відправляємо в морозильник. Перемішувати морозиво не потрібно, просто дайте йому замерзнути. На це піде не менше 3-4 годин. Я залишила на ніч.