Великдень медовий «Рожеві хмари»
На Великдень завжди хочеться прикрасити стіл, і кожен раз виникають ідеї - різні, різні... Одну з них пропоную і Вам, нехай все буде красиво, святково і яскраво. Зі святом, зі Світлою Пасхою!
Інгредієнти для «Великдень медова» Рожеві хмари «»:
- Сир (18%) - 750 г
- Масло вершкове - 100 г
- Вершки (20%) - 3 ст. л.
- Цукор - 130 г
- Мед - 2 ст. л.
- Сухофрукти (світлий ізюм, вишня, журавлина, полуниця) - 2/3 стак.
- Коньяк - 2 ст. л.
- Сік (вареної буряка) - 4 ст. л.
Час приготування: 30 хвилин
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белкі147 |
жири113.5 |
вуглеводи397.5 |
100 г страви |
|||
ккал |
белкі9.5 |
жири7.3 |
вуглеводи25.6 |
Рецепт «Великдень медовий» Рожеві хмари «»:
Замочити сухофрукти в коньяку, на 1-12 годин.
Заздалегідь зварити або запекти буряка, натереть
на дрібній терці, віджати сік.
М'яку олію (тримати в кімнаті від 2 до 6 годин) збити з цукром.
Додати до масла сир, влити сік.
Злегка підіймати до однорідної маси.
P.S.: я не протираю сир через сито, у мене домашній, досить жирний, при бажанні можна протерти.
Викласти замочені сухофрукти, мед.
Все ретельно перемішати, я це роблю насадкою «гак», допомагаючи силіконовою лопаткою.
Марлю намочити і віджати. Вистелити їй пасочницю.
Викласти творожну масу, злегка ущільнюючи. Накрити марлею.
Поставити в глибоку тарілку, накрити марлею, зверху спорудити гніт.
Прибрати в холодильник на 10-12 годин.
У міру накопичення сироватку зливати.
Перед подачею відкрити марлю, акуратно перевернути на страву.
Прибрати форму, марлю.
Великдень! Святково кругом.
Чистотою виблискує будинок.
Верби на столі і паска.
.. Так світло і так чудово
!