
Вінегрет з фасіллю
Вінегрет часто буває на нашому столі. Під час посту ця страва незамінна, п. ч. багата на вітаміни. Але оскільки в цей час ми не їмо м'ясо, а організм потребує білка, у вінегрет добре додати квасолю. Готується така страва легко і швидко. Єдине, щоб не витрачати багато часу на варіння квасолі, її слід заздалегідь замочити фільтрованою водою. Краще це зробити на ніч. Потім воду злити і варити не підсалюючи. Тоді квасоля звариться швидко.
Інгредієнти для «Вінегрет з квасіллю»:
- Картопля - 5 шт
- Буряк (невеликих) - 3 шт
- Морква (велика) - 1 шт
- Квасоля - 200 г
- Капуста квашена - 300 г
- Огірок маринований (невеликих) - 5 шт
- Цибуля червона (невелика або 1/2 велика) - 1 шт
- Олія соняшникова - 6 ст. л.
- Зелень - 1 пуч.
Час приготування: 30 хвилин
Кількість порцій: 5
Харчова та енергетична цінність:
Готової страви |
|||
ккал |
белки |
жири94.6 |
вуглеводи309.1 |
Порції |
|||
ккал |
белкі17.8 |
жири18.9 |
вуглеводи61.8 |
100 г страви |
|||
ккал |
білкі3.7 |
жири4 |
вуглеводи13 |
Рецепт «Вінегрет з квасіллю»:
Квасоля відварити.
Картоплю, моркву і буряк відварити і почистити.
Щоб всі овочі не зафарбувалися у вінегреті від буряка, я починаю готувати салат саме з нього. Ріжу буряк кубиками і поливаю соняшниковою олією. Для цього чудово підійде рафінована олія «Олейна», яка не має запаху.
Потім ріжу кубиками картоплю і моркву.
Додаю відварену квасолю і квашену капусту.
Ріжу кубиками мариновані огірки і цибуля. Я взяла червоний «Ялтинський», але можна будь-хто. Додати зелень. У мене був тільки кріп, який я додала в останню чергу.
Всі перемішуємо. Якщо треба, додаємо ще соняшникову олію, сіль, при бажанні чорний перець.
Впевнена, що така страва припаде до душі не тільки Великодньому зайцю.
Приємного апетиту!