Вінегрет з фасіллю

Вінегрет часто буває на нашому столі. Під час посту ця страва незамінна, п. ч. багата на вітаміни. Але оскільки в цей час ми не їмо м'ясо, а організм потребує білка, у вінегрет добре додати квасолю. Готується така страва легко і швидко. Єдине, щоб не витрачати багато часу на варіння квасолі, її слід заздалегідь замочити фільтрованою водою. Краще це зробити на ніч. Потім воду злити і варити не підсалюючи. Тоді квасоля звариться швидко.

Інгредієнти для «Вінегрет з квасіллю»:

  • Картопля - 5 шт
  • Буряк (невеликих) - 3 шт
  • Морква (велика) - 1 шт
  • Квасоля - 200 г
  • Капуста квашена - 300 г
  • Огірок маринований (невеликих) - 5 шт
  • Цибуля червона (невелика або 1/2 велика) - 1 шт
  • Олія соняшникова - 6 ст. л.
  • Зелень - 1 пуч.

Час приготування: 30 хвилин

Кількість порцій: 5

Харчова та енергетична цінність:

Готової страви

     

ккал
2422.3 ккал

белки
88.8 р

жири94.6
р

вуглеводи309.1
г

Порції

     

ккал
484.5 ккал

белкі17.8
р

жири18.9
р

вуглеводи61.8
р

100 г страви

     

ккал
102.2 ккал

білкі3.7
р

жири4
г

вуглеводи13
г

Рецепт «Вінегрет з квасіллю»:

Квасоля відварити.

Картоплю, моркву і буряк відварити і почистити.

Щоб всі овочі не зафарбувалися у вінегреті від буряка, я починаю готувати салат саме з нього. Ріжу буряк кубиками і поливаю соняшниковою олією. Для цього чудово підійде рафінована олія «Олейна», яка не має запаху.

Потім ріжу кубиками картоплю і моркву.
Додаю відварену квасолю і квашену капусту.

Ріжу кубиками мариновані огірки і цибуля. Я взяла червоний «Ялтинський», але можна будь-хто. Додати зелень. У мене був тільки кріп, який я додала в останню чергу.
Всі перемішуємо. Якщо треба, додаємо ще соняшникову олію, сіль, при бажанні чорний перець.

Впевнена, що така страва припаде до душі не тільки Великодньому зайцю.
Приємного апетиту!

COM_SPPAGEBUILDER_NO_ITEMS_FOUND